Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ ΚΑΙ Ν.Ε.Σ.Κ

 ... προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αλέξη Τσίπρα σχετικάμε την υλοποίηση έργου κατασκευής Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ).
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Με αφορμή την συμμετοχή σας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου και ο Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου δράττονται της ευκαιρίας να θέσουν υπ’ όψιν σας ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά ζητήματα του Νομού Χανίων, και ιδιαίτερα του Δήμου Κισάμου. Το ζήτημα αυτό είναι η Μελέτη και Κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από την Κίσαμο έως την Σητεία.
Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) αποτελεί το πιο ουσιώδες έργο υποδομής και ανάπτυξης για όλη την Κρήτη. Είναι γνωστό ότι η παρούσα κατάσταση του δρόμου δεν πληροί τις απαιτήσεις οδικής ασφάλειας, όπως αποδεικνύεται και από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Παράλληλα, η οδική αρτηρία Χανιά – Κίσαμος δέχεται μεγάλα κυκλοφοριακά φορτία ενώ τους θερινούς μήνες διέρχονται χιλιάδες οχήματα εξαιτίας της αυξημένης κίνησης, αφού η Κίσαμος αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, λόγω των παραλιών Ελαφονησίου, Μπάλου και Φαλασάρνων.
Στο πλαίσιο αυτό, συνυπολογίζοντας την πάγια θέση του συνόλου των θεσμικών αρχών και φορέων του Νομού Χανίων θεωρούμε απολύτως αναγκαία την κατασκευή αυτοκινητόδρομου, η οποία θα συνδέει την Κίσαμο με την Σητεία, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, με ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα.
Ευελπιστούμε το δίκαιο αυτό αίτημα να εισακουστεί και να συμβάλλετε ενεργά στην ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία όλης της Κρήτης.
Με εκτίμηση,
Εκ των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΠΟΦΕΚ & του ΝΕΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: