Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΝΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ -ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το cretapost, μέσα σε τέσσερις μήνες – και συγκεκριμένα από τον Μάιο έως και τα μέσα του Σεπτέμβρη – 36 άνθρωποι πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν. Μάλιστα οι περισσότεροι είναι τουρίστες, ανάμεσά τους κι ένα 15χρονο κορίτσι από την Ιρλανδία.
Από τους 36 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στις θάλασσες της Κρήτης οι 24 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες.
Ο πιο «μαύρος» μήνας του έτους, μέχρι στιγμής, είναι ο Αύγουστος κατά τον οποίον καταγράφηκαν 17 πνιγμοί και ακολουθεί ο Ιούλιος με 7, ο Ιούνιος με 5, ο Σεπτέμβριος με 4 και ο Μάιος με 2.
 Οι περισσότεροι ξεψύχησαν στις θάλασσες της Κρήτης και συγκεκριμένα του νομού Χανίων (16 για την ακρίβεια) ενώ ακολουθεί ο νομός Ηρακλείου με 9 θύματα. Στις θάλασσες του νομού Ρεθύμνου έχασαν την ζωή τους 8 άνθρωποι ενώ στο νομό Λασιθίου 4.
Στον Δήμο μας με τις πιο ξακουστές παραλίες και με ρεκόρ επισκεψιμότητας φέτος παρόλο τους καιρούς ειδικά στα Φαλάσαρνα οι ναυαγοσώστες έκαναν καλά την δουλειά τους και δεν είχαμε κανένα δυσάρεστο συμβάν. Μόνο στα Φαλάσαρνα είχαμε 23 καταγεγραμμένες διασώσεις και σχεδόν άλλες τόσες σε Κίσαμο (Μαύρο Μώλος-Τελωνείο) και Δραπανιά, απο τους ναυαγοσώστες (Βρουχάκης-Ψαράκης- Σχετάκης-Κουτουλάκης -Τεκίδης- Αυγερινός). Μάλιστα την τελευταία μέρα του ναυαγοσώστη στα Φαλάσαρνα (Ψαράκης) ήταν επεισοδιακή με δυο διασώσεις και ο Γερμανός που σώθηκε, όπως έμαθα θα επισκεφτεί τον δήμαρχο για να τον ευχαριστήσει για την ναυαγοσωστική κάλυψη της περιοχής. Από σήμερα δεν έχει ναυαγοσώστες αν και υπάρχουν εκτός απο πολλούς τουρίστες και δημοτικές ομπρέλες. Φυσικά στα Φαλάσαρνα υπάρχει το άγρυπνο μάτι του Βασίλη και του Ηλία.
Μπράβο σ΄όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: