Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αγαπητέ κ. Υπουργέ
Από τον τοπικό τύπο πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, ότι το Υπουργείο προτίθεται να επικαιροποιήσει την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Ελαφονησίου Χανίων που είχε εκπονηθεί το έτος 2009 από τον τότε Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και η οποία παρέμεινε σε εκκρεμότητα όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς θεσμοθέτηση.
Η περιοχή του Ελαφονησίου Χανίων όπως σας είναι γνωστό, κινδυνεύει άμεσα από την υπερβολική εκμετάλλευση κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου και δέχεται υπερβολικές πιέσεις από την αθρόα προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών. Είναι πολύ ενθαρρυντικό λοιπόν το γεγονός ότι το Υπουργείο αποφάσισε να ενεργοποιήσει την υπάρχουσα Μελέτη και να την  θεσμοθετήσει άμεσα προκειμένου να προστατευθεί αυτή η μοναδική, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή.
Ακόμη ιδιαίτερα κρίσιμη για την τύχη του Ελαφονησίου εκτιμούμε ότι θα είναι η σύσταση αντίστοιχου Φορέα Διαχείρισης που θα αξιοποιήσει και βελτιστοποιήσει με ορθές πρακτικές διαχείρισης τις μεγάλες δυνατότητες της προστατευόμενης αυτής περιοχής.
Το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης θεωρεί πολύ θετικές τις προαναφερόμενες εξελίξεις και βρίσκεται στην διάθεση του Υπουργείου για ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες επικαιροποίησης της Μελέτης προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα και η επόμενη τουριστική περίοδος να ξεκινήσει με θεσμοθετημένους περιβαλλοντικά ορθούς όρους.
Με εκτίμηση Για το Τ.Ε.Ε. – Τμήμα Δυτικής Κρήτης
Ο Πρόεδρος Σοφιανός Σπυρίδων
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: