Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΚΑΥΤΗ ..ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

 Ο αντιδήμαρχος Κανδάνου -Σελίνου κ. Βακάκης για το Ελαφονήσι, σε ερωτήσεις του eparxies.gr
- Στις αρμοδιότητες σας, έχει επέλθει και το «πολύπαθο» Ελαφονήσι. Ένα θέμα που τα προηγούμενα χρόνια δίχασε και προκάλεσε μεγάλες εντάσεις, σήμερα σε ποια κατάσταση βρίσκεται;
"Το Ελαφονήσι είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ξεχωριστής περιβαλλοντικής σημασίας. Από την πλευρά του Δήμου μας, υπάρχει άριστη συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Η διχόνοια που αναφέρεις, δεν πηγάζει από την πλευρά μας. Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί τόσες φορές υπέρ μας. Από  την πλευρά του Δήμου Κισάμου, τραβάνε την κατάσταση στα άκρα. Εμείς βρισκόμαστε σε θέση άμυνας και απλά διαχειριζόμαστε αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Τον επισκέπτη στην παραλία δεν τον αφορούν τα μεταξύ μας προβλήματα και πρέπει,για το καλό του τόπου μας και ιδιαίτερα της περιοχής του Ελαφονησίου, να υπάρχει καλή συνεργασία.
-Πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται η «θέση» σας για το Ελαφονήσι σε σχέση με την αντίστοιχη του Δήμου Κισάμου;
Το ποσό κοντά η μακριά είναι, δε μπορώ να το προσδιορίσω, πάντως η θέση μας διαχρονικά είναι ότι όσο πιο γρήγορα επικαιροποιηθεί η ΕΠΜ, τόσο ορθότερη διαχείριση θα γίνει στον παραδεισένιο αυτό τόπο και θα βοηθήσει  στη διατήρηση του φυσικού μας πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: