Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Η οργάνωση του 24ου Συνεδρίου των Νέων Αγροτών στα Χανιά ήταν μια σημαντική επιτυχία. Για αυτό δούλεψαν πολλοί Χανιώτες χωρίς την στήριξη από τους τοπικούς φορείς (Περιφέρεια, Δήμους, κλπ) αλλά όπως τουλάχιστον αναφέρει δημόσια το προεδρείο και την κυβέρνηση. Στη Κίσαμο την Τετάρτη 6/9/2017 έγινε μια σημαντική συνεδρία στο Τσατσαρωνάκειο για το ‘Ελαιόλαδο, τεχνολογία, γεύση και αγορά ΄ και ο Δήμος Κισάμου ήταν απών!
Και ξέρουν ότι οι νέοι αγρότες είναι οι μόνοι που μπορούν να αντιστρέψουν την καθοδική πορεία της αγροτικής παραγωγής. Γιατί έχουν άλλη νοοτροπία, βασίζονται στην επιστήμη και την καινοτομία με στόχους και σχέδιο. Χρειάζονται όμως και την έμπρακτη στήριξη από τους παραπάνω, τόσο την τεχνική και οικονομική, όσο και στις εκδηλώσεις τους.
Και αυτό επιβεβαιώθηκε από τις τοποθετήσεις και την επιτυχημένη ανοδική πορεία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων των νέων αγροτών από τη Κίσαμο, Δημήτρη Σχοινοπλοκάκη (που θα επιλέχθηκε να συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για τον καλλίτερο αγρότη της Ευρώπης) και Μανώλη Πατερομιχελάκη, αλλά και πολλών  άλλων, που τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δείχνουν το δρόμο σε ένα περιβάλλον που επικρατεί η ελάχιστη προσπάθεια.  
Κ. Σ. ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: