Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗ

Το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της αποφάσισε να βραβεύσει 10 επιστήμονες-μέλη της    που συνταξιοδοτήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους στην έρευνα στον τομέα των οπωροκηπευτικών. Η απονομή των τιμητικών διακρίσεων έγινε το βράδυ της Πέμπτης 19/10/2018 κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος του 28ου Συνεδρίου της ΕΕΕΟ στο ξενοδοχείο PORTO PALACE της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των επιστημόνων που τιμήθηκαν ήταν και ο κ. Κων/νος Χαρτζουλάκης, τ. δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.
Ο κ. Χαρτζουλάκης παραλαμβάνοντας το βραβείο ευχαρίστησε το ΔΣ της ΕΕΕΟ και τους οργανωτές του συνεδρίου για την τιμητική διάκριση και τόνισε ότι ένας ερευνητής δεν μπορεί παρά να είναι υπηρέτης του κοινωνικού συνόλου. Ο δρόμος της έρευνας, της καινοτομίας και της ποιότητας είναι ο μόνος για την ανάκαμψη της ελληνικής γεωργίας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, αρκεί να υιοθετηθεί από τους παραγωγούς και να στηριχθεί από την πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: