Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

"Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑ 4ΩΡΟΥ

Μια ξεχωριστή παρέα! εν δυνάμει μικρότερη ή μεγαλύτερη. 
Δεν κάνουν θέατρο για το θέατρο.
Δεν κάνουν θέατρο ερασιτεχνικό. Κάνουν θέατρο για να πλουτίσουν τους ίδιους και τον κόσμο, βοηθούν να δημιουργηθεί ένας πλατύς ψυχικά πλούσιος πολιτισμός. Όταν στον κόσμο του παραμυθιού, η πριγκίπισσα συνομιλεί μ’ένα βάτραχο, ένας βασιλιάς με μια χελώνα, ένα δένδρο κλαίει που έχασε τον φίλο του τον σκίουρο ε, τότε το θέατρο έχει θέση και στον ιατρικό χώρο και μέσω του θεάτρου ως Ασκληπιείο αναζητείται η θεραπεία της ψυχής και η προσέγγιση με το Θεό.  
Η μεταφυσική αναζήτηση από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ως τον Λουκιανό τον Δάντη και τον Καζαντζάκη, ανατρέχει από την αρχή και την αιτία των όντων στην μετά θάνατο ζωή. «Η ζωή μετά» είναι μια υπερβατική κατάσταση πολύ σοβαρή, ακατάληπτη, ανερμήνευτη με την κοινή λογική και πολλές φορές παίρνει διαστάσεις περισσότερο τρόμου στην αποκρυπτογράφηση του Αγνώστου.
«Η ζωή μετά» είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα -σήμερα με Ελληνοχριστιανικό μύθο- που αν ιδωθεί θεολογικά, στο φως στην αρμονία και την αγάπη του Θεού, ένας μεγάλος γελοιογράφος μπορεί να το αποδώσει θεραπευτικά για την ψυχή τόσο που και ο ίδιος ο Θεός θα διασκέδαζε και σίγουρα θα χειροκροτούσε.
Τον Αρκά στη σειρά γέλιου «Η ζωή μετά» χρειάστηκε πολύ προσπάθεια να γίνει η γελοιογραφία θέατρο και πρόσωπα που να μεταδίδουν το πνεύμα έτσι ώστε ο θεατής να συγχαίρει. Είναι συλλογικό έργο που καταπληκτικά ερμηνεύουν οι πρωταγωνιστές: Χ. Κοκολάκης, Ίριδα Βεστάκη Σ. Παλιάμπελος, Κ. Κυριτσάκης Αλλά και οι Γ. Γεωργιλαδάκης, Σ. Παπας. Επίσης συμμετέχουν οι: Ινώ Γεωργακάκη Ε. Τσουρή Χ. Πευκιανάκη, Α.Χαραλαμπάκη, Ε. Φραγκιουδάκη. Εξίσου και οι συντελεστές χωρίς ξεχωριστές αναφορές: Θ. Τριανταφύλλου, Ινώ και Γιάννης Γεωργακάκης, Θ. Παρασκάκης, Ν. Μιχελάκης αλλά και η Μαρία Μουντάκη και Μ. Κακαβελάκη.
Μπράβο και στον φιλολογικό Σύλλογο! σε μια δύσκολη εποχή και για  στον πολιτισμό, προσφέρει στην κοινωνία παιδεία και ψυχαγωγία.
Ενημερωθείτε για τις προσεχείς παραστάσεις. Τα παιδιά! κουράστηκαν πολύ για να μας μεταδώσουν το πνεύμα του μεγάλου Αρκά, το έκαναν  γέλιο του θεάτρου, έχομε ανάγκη να βλέπομε τον κόσμο και με άλλη ματιά. Μη το χάσετε.
Καλή χρονιά
 Γ. Πευκιανάκης Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια: