Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Μπορεί ο Δήμος να απάντησε οτι το νερό στον Πλάτανο είναι καθαρό και οτι οι αναλύσεις που έχουν γίνει ως τώρα -απο μεριάς του- το αποδεικνύουν, εντούτοις ο κάτοικοι επιμένουν οτι το νερό σε ορισμένα σημεία ακόμα και σε βρύσες μέσα στα σπίτια τους είναι μολυσμένο. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να το πολύ-συζητάμε το θέμα μιας και είναι πολύ σοβαρό και όλοι ξέρουμε οτι το 80% των σπιτιών σε όλη την Κίσαμο εμπιστεύεται το νερό της βρύσης, αλλά θεωρώ οτι πρέπει να ξαναγίνουν μετρήσεις σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου και μάλιστα σύντομα. 
Είναι αδιανόητο σήμερα λίγες μέρες απο το 2018 να κάνουν πολίτες μόνοι τους αναλύσεις μιας και δεν έχουν εμπιστοσύνη στο νερό που πίνουν.....ή να πηγαίνουν με το φορτηγάκι τους να φορτώνουν εμφιαλωμένα.
Αποφύγαμε το πρόβλημα με τις αμιαντοσωλήνες που υπήρχαν σε πολλά σημεία και φτάσαμε σε σημείο να πίνουμε νερό ακατάλληλο επειδή οι δεξαμενές μας δεν είναι καθαρές, ή δεν χλωριώνεται κατάλληλα το πόσιμο νερό. Το blog έχει τις αναλύσεις απο τον Πλάτανο που αποδεικνύουν οτι κάτι δεν πάει καλά.... περιμένουμε να δούμε και του Δήμου με τις ίδιες ημερομηνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: