Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Αθήνα η 4ήμερη (4-7/12/2017) εκπαίδευση κυβερνητικών στελεχών από τις Μεσογειακές χώρες (Λίβανο, Ιορδανία, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Αίγυπτο, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο) στην αειφόρο διαχείριση των αποβλήτων ελαιουργείων στην Αθήνα  στις τεχνολογίες αειφόρου διαχείρισης των αποβλήτων ελαιουργείων στα πλαίσια του έργου SWIM-H2020 SM ‘Regional training on the Sustainable Management of Olive Oil Mills’ Waste’.
Ο καθηγητής κ. Μιχαήλ Σκούλλος, συντονιστής του προγράμματος, αναφέρθηκε στο ρόλο της ελαιοκομίας στις μεσογειακές χώρες και στην αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και των υδατικών πόρων. Ο κ. Κων/νος Χαρτζουλάκης, τ. Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών αναφέρθηκε στις εναλλακτικές τεχνολογίες και πολιτικές που έχουν αδειοδοτηθεί και εφαρμόζονται στις ελαιοκομικές χώρες της Ε.Ε. και την σχετική νομοθεσία. Ο κ. Juan Vilar, τεχνικός σύμβουλος αναφέρθηκε στις εφαρμοζόμενες πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων 2φασικών ελαιουργείων για παραγωγή ενέργειας στην Ισπανία. 
Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν ελαιουργεία στην περιοχή της Κορινθίας και πυρηνελαιουργείο επεξεργασίας 2/φασικής και 3/φασικής ελαιοπυρήνας αλλά και το εργαστήριο του καθηγητή Λ. Σκαλτσούνη στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας που ενημερώθηκαν για την αξιοποίηση των ΥΑΕ με εξαγωγή πολυφαινολών. Η εκπαίδευση έκλεισε με αξιολόγηση από τους συμμετέχοντες και χορήγηση σχετικών βεβαιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: