Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τους σκακιστές του Νομού μας! 
Το σκάκι πέρα από ένα ευχάριστο παιχνίδι, ένα άθλημα που προκαλεί έντονα συναισθήματα, έχει την ικανότητα να καλλιεργεί χαρακτήρες διαμορφώνοντας προσωπικότητες και κυρίως δημιουργώντας σκεπτόμενα άτομα. O Αθλητικός Όμιλος Κισάμου θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τη νεολαία του τόπου μας για κοινωνική συνείδηση, αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας έχει καθιερώσει την περίοδο αυτή κάθε χρόνο να διοργανώνει ανοικτό πρωτάθλημα κοινωνικής προσφοράς. Τη χρονιά αυτή η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων ΣΑΜΑΡΙΑ την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου & Σελίνου την Π.Ε. Χανίων και τον Δήμο Κισάμου, τα χρήματα όλα που μαζεύτηκαν από τα παράβολα και από προσφορές φίλων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής προσφέρθηκαν στο ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ. 
Το πρωτάθλημα διεξήχθη σε έναν πολύ όμορφο χώρο που διαθέτει το Καστέλι στο ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο το οποίο παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς για να διεξαχθούν οι αγώνες.
Το κάλεσμα των δύο συλλόγων βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους σκακιστές και παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και την απόσταση που υπήρχε πάνω από εβδομήντα παίκτες έδωσαν το παρών και συμμετείχαν στις 5 κατηγορίες που δημιουργήθηκαν. 
 Τις απονομές έκαναν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Κισάμου κ. Δερουκάκης Μανόλης, ο Πρόεδρος της Β΄θμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Κισσάμου κ. Γλαμπεδάκης Βασίλης, η Πρόεδρος του Α.Ο. Κισάμου κ. Μπικάκη Μαρία, ο Πρόεδρος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Σπυριδάκης Γιάννης και ο πρώην Πρόεδρος της ΣΑΧ  κ. Παπαδημητράκης Γιάννης. 
Αναλυτικά τώρα οι βαθμολογίες ανά ομίλους έχουν ως εξής: ...


στον 1ο όμιλο που ήταν και ο ισχυρότερος την 1η θέση κατέκτησε ο Κυριάκος Φυντριλάκης, 2ος ο Βερυκάκης Μανόλης και 3ος ο Μαθιουλάκης Φάνης. Στην κατηγορία κοριτσιών την 1η θέση κατέκτησε η Καραβιτάκη Ευαγγελία, 2η η Καραβιτάκη Αντωνία και 1ος κάτω των 10 ετών ο Παρασκάκης Φίλιππος. Στον 2ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Μπατσάκης Παναγιώτης, 2ος ο Σαράφης Ραφαέλ και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Μπενάκης Γιάννος και ο Θεοδωρογλάκης Γιάννης. Στα κορίτσια είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην 1η θέση και σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας η ήταν η Κλεοβούλου Σοφία, 2η η Πλατσάκη Ευγενία και 3η η Ψαριανού Έλενα. Στον 3ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Βουντουράκης Μάνος, 2ος ο Μπουδάκης Νικόλας και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Ρίτης Κων/νος, Ριτζάκης Νικόλας και Καστρινάκης Αντώνης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Παπαδάκη Μυρτώ, 2η η Μανουσουδάκη Ειρήνη και 3η η Βενετάκη Ελένη.  Στον 4ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Χαραλαμπάκης Άρης, 2ος ο Σπύρος Ψαριανός και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Μπατσάκης Απόστολος και ο Σταυρακάρας Σταύρος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Βενετάκη Νεκταρία, 2η η Καλαϊτζάκη Ελεάννα και 3η η Βιζάι Καλτρίνα. Τέλος στον 5ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Νίκος Τριποδάκης, 2ος ο Σοφοκλής Κλεοβούλου και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Γιώργος Ναούμ και ο Ρίτης Θανάσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: