Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ;

Κατά  την παρουσίαση του νέου νόμου για τα αυθαίρετα που διοργανώθηκε από το  ΤΕΕ/ΤΔΚ και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη συμμετείχε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης καθώς και ο ειδικός συνεργάτης κ. Ψαράκης Νεκτάριος. Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Κισάμου ζήτησε από τον υπουργό την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης της μελέτης για το γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό Κισσάμου (Γ.Π.Σ.) ώστε ο δήμος να λάβει την αναπτυξιακή ώθηση που έχει ανάγκη.
Μάλιστα κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου ορίστηκε συνάντηση την Τετάρτη στην Αθήνα ώστε να συζητηθούν όλες οι παράμετροι προς επίλυση και ολοκλήρωση του θέματος.

Ας ελπίσουμε οτι γι' αυτό - που και αυτό είναι απο τα σοβαρότερα μας προβλήματα- να βρεθεί λύση χρηματοδότησης και να μην μείνουν στις συναντήσεις όπως συνέβη με λιμάνι και κλειστό γυμναστήριο. 
Πάντως καλό είναι να υπενθυμίσει ο δήμαρχος στην συζήτηση της Τετάρτης και αυτά τα θέματα που ο υπουργός το 2016 δεσμεύτηκε.
Να γιατί υπάρχουν τα αρχεία.......Για «την άμεση υλοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου» στην Κίσαμο και για «την εξέταση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το λιμάνι Κισάμου και την προοπτική εξεύρεσης επενδυτών για κατασκευή μαρίνας και υδατοδρόμιου» δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: