Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 Με μεγάλη επιτυχία και την συμμέτοχη δεκάδων φίλων παρουσιάστηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το βιβλίο  "Ιστορικές Περιηγήσεις Στα Χανιά" του Χάρη Κ. Στρατιδάκη εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης.
Την παρουσίαση διοργάνωσαν οι εκδόσεις «ΠΕΚ- Πυξίδα της Πόλης» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας Σταμάτης Αποστολάκης, ο ιστορικός ερευνητής Μανόλης Μανούσακας και ο Σχολικός Σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Αντώνης Μυλωνάκης, την εκδήλωση συντόνισα ο εκδότης του βιβλίου Ματθαίος Φραντζεσκάκης. Στη συνέχεια ο συγγραφέας του βιβλίου Χάρης Στρατιδάκης ταξιδέψε τους παρευρισκόμενους με μια προβολή – περιήγηση  σε μια ιστορία 55 αιώνων. 
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο γύρω από το ίδιο το βιβλίο όσο και για την αξία της ανάδειξης της τοπικής ιστορίας. Όμως η παρουσίαση του βιβλίου είχε....
..... και βιωματικό χαρακτήρα καθώς οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει  χθες Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στις 11 το πρωί, έναν ιστορικό περίπατο στην παλιά και στη νέα πόλη των Χανίων. 
Περίπου πενήντα άτομα κάθε ηλικίας, ανάμεσα τους και μια ομάδα μαθητών από το 4ο Γυμνάσιο Χανίων, απόλαυσαν μια όμορφη και ενδιαφέρουσα περιήγηση  αντιπροσωπευτικά μνημεία όλων των περιόδων. Ο Χάρης Στρατιδάκης και ο Μανώλης Μανούσακας για περίπου 2 ώρες μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους μικρά και μεγάλα μυστικά της πόλης των Χανίων έχοντας ως αναφορά το βιβλίο του Ιστορικές Περιηγήσεις Στα Χανιά του Χάρη Κ. Στρατιδάκη εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης.
Το βιβλίο είναι έκτασης 112 σελίδων, τετράχρωμο,  και περιέχει 280 φωτογραφίες και 24 σχεδιαγράμματα. Απευθύνεται σε καθέναν και καθεμιά που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την ιστορία των Χανίων μέσα από τα σωζόμενα σήμερα μνημεία τους. Παράλληλα απευθύνεται και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που κοπιάζουν να δημιουργήσουν ιστορική συνείδηση στους μαθητές τους αλλά διαπιστώνουν ότι με τις συνήθεις μεθόδους διδασκαλίας τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: