Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Τον Απρίλιο του 2017 πήρε απόφαση το Δημοτικό συμβούλιο για να συσταθεί επιτροπή ονοματοδοσίας για τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης μας. Χθες έμαθα ότι η πρώτη μάζωξη της επιτροπής έγινε πριν κάμποσες μέρες, φυσικά δίχως να γνωρίζω αν πήραν αποφάσεις ή απλά έκαναν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας.  
Η επιτροπή που έχει συσταθεί κατ΄υπόδειξη του Δήμου και έχει δημόσιο χαρακτήρα χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες αποτελείται από σπουδαία πρόσωπα της πόλης κι ας ελπίσουμε ότι θα δώσουν σύντομα τις προτάσεις τους στον Δήμο, ώστε να ονομαστούν επιτέλους οι τόσοι πολλοί ανώνυμοι δρόμοι της πόλης. 
Φυσικά ως και σήμερα τις ονομασίες των οδών τις έδιναν τα δημοτικά συμβούλια χωρίς να ξέρουμε - οι νεώτεροι- την ιστορία του ονόματος του δρόμου. Και δεν μιλάω για τον Σκαλίδη, τον Περίδη, τον Τομπάζη, που τους μάθαμε στο σχολείο, αλλά αναφέρουμε για τον Πνευματικάκη, τον Δεικτάκη, τον Γιαννουδοβαρδή, τον Τζανακάκη και τόσους πολλούς άλλους Κισαμίτες που για κάποιο λόγο δόθηκε το ονόματα τους σε δρόμους και πλατείες της πόλης.
Καλό είναι λοιπόν με τις νέες ονομασίες που θα δώσει η επιτροπή να αναγράφονται από κάτω και ποιος ήταν και τι έκανε για αυτήν την πόλη... για τους νεώτερους.


Υ.Σ  Στο παλιό σχέδιο πόλης αναγράφονται οι δρόμοι και δόθηκαν προ του 1970... υπάρχουν δυο δρόμοι με το ίδιο όνομα μέσα στην πόλη (quizaki για τον κρυμμένο θησαυρό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: