Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΖΗΤΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥ

.... και ο δήμος Κισάμου πήρε χθες το βράδυ ομόφωνη απόφαση και διαμαρτύρεται ζητώντας την ανάκληση του τίτλου που δόθηκε από το πανεπιστήμιο Κρήτης και έχριζε τον ανιστόρητο Γερμανό Χάινς Ρίχτερ σαν επίτιμο διδάκτορα του. 
Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Κισάμου ανέφερε μεταξύ άλλων οτι ..δεν μπορούμε να δεχτούμε την παραχάραξη της ιστορίας που διαδραματίστηκε στην Ελλάδα και γενικότερα στον τόπο μας την Κρήτη, με τους χιλιάδες νεκρούς ήρωες προγόνους μας σε μαρτυρικά χωριά όπως η Μαλάθυρο, η Κάνδανος, ο Κάμπος, το Μάλεμε, η Βιάννος, τα Ανώγεια, και τα κτηνώδη εγκλήματα του Γ' Ράιχ που ήταν αποτέλεσμα άμυνας του κρητικού λαού. Είναι προσβλητικό για τους νεκρούς μας και πέρα απο κάθε λογική....
και προτείνε στο σώμα πάρει μια απόφαση (πάρθηκε ομόφωνα)
α) διαμαρτυρίας για την ανακήρυξη του σε διδάκτορα 
β) να στηρίξει τον αγώνα της πρωτοβουλίας των πολιτών για την ανάκληση αυτής της απόφασης
γ) να ζητήσει απο την πρυτανική αρχή του πανεπιστημίου Κρήτης να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του 2016 του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, και να προβεί στην αποκατάσταση της ιστορίας και της ηθικής τάξης απέναντι στον κρητικό λαό αποκαλώντας τον τίτλο που έδωσε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: