Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Αυτή την χρονιά ετοιμάζουμε μια έκθεση προς τιμήν του Ανυφαντή στην Αθήνα... δεν θα επεκταθώ παραπέρα μιας και όλα είναι ακόμα στον σχεδιασμό. Επ' ευκαιρίας όμως θέλω να πω οτι όλες οι φωτογραφίες του Ανυφαντή αξίζουν μιας και ήταν (όσο φωτογράφιζε) ο φωτογράφος της παράδοσης, της στιγμής, του ωραίου τοπίου, του υπέροχου πορτραίτου. Οι πρώτες φωτογραφίες απο τις τουριστικές περιοχές της Δυτικής Κρήτης (Φαλάσαρνα-Ελαφονήσι-Μπάλο) του ανήκουν αποκλειστικά.
Τα τελευταία χρόνια κατάφερα να συλλέξω απο άλμπουμ Καστελιανών και όχι μόνο, αρκετές σπάνιες φωτογραφίες ειδικά οι αριθμημένες του αξίζουν περισσότερο μιας και έχουν και τον γραφικό του χαρακτήρα.  
Αν κάποιος έχει μια αριθμημένη και επιθυμεί να μπει στην έκθεση (θα αναγραφεί το όνομα του) ας μου την φέρει ή να μου την στείλει με e-mail (θα επιστραφεί πίσω αυθημερόν) η πρότυπη.
Θεωρώ οτι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μια μόνιμη έκθεση του μεγάλου καλλιτέχνη σε χώρο μέσα στην πόλη. Είναι τόσοι οι λάτρες της φωτογραφίας πλέον που αν μαζευτούν οι καλλιτεχνικές του θα είναι πόλος έλξης όλων αυτών και όχι μόνο.
Ήδη στο προσωπικό μου αρχείο υπάρχουν 10.000 φωτογραφίες όλες ιστορικής αξίας αν σκεφτούμε οτι έχει φωτογραφίσει το 95% των κατοίκων της επαρχίας απο το 1950-2000.


Δεν υπάρχουν σχόλια: