Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΠΑΝΤΑ......

Στο Ηράκλειο της Κρήτης εννέα συνεταιρισμοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην από κοινού πώληση με πλειοδοτικό διαγωνισμό ελαιολάδου φετινής παραγωγής.
Κάτι τέτοιο ήθελε να δώσει να καταλάβουν στην συγκέντρωση της  τελευταίας βδομάδας του 2017 στον Πλάτανο ο κ. Μιχελάκης (ΣΕΔΗΚ) με την ημερίδα για το λάδι που διοργάνωσε απο κοινού με τον εκεί συνεταιρισμό, αλλά μάλλον δεν τον κατάλαβαν..ή τον κατάλαβαν;
Το ακριβές κείμενο της προκήρυξης έχει ως εξής:
Πλειοδοτικό Δημόσιο Διαγωνισμό πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου εσοδείας 2017-2018, οξύτητας 0,3 – 0,8 βαθμών, στις 15/1/2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ. Οι κλειστές προσφορές θα αποστέλλονται στο γραφείο τους Αβέρωφ και Μανουσογιάννη 3, στο Ηράκλειο, από τις 10 π.μ. έως στις 1 μ.μ. καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής μέχρι και τις 15/1/2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 1 μ.μ.
Η ποσότητα του προς πώληση ελαιολάδου ανέρχεται στους 65 τόνους, οι οποίοι βρίσκονται στις αποθήκες των Συνεργαζόμενων Συνεταιρισμών ως εξής: Επισκοπής 10 τόνοι, Αγίου Μύρωνα 10 τόνοι, Κρουσσώνα 10 τόνοι, Τυλίσσου 10 τόνοι, Βιάννου 10 τόνοι, Νιπιδιτού 10 τόνοι, Βόνης 5 τόνοι.
Όροι συμμετοχής:...
.......
1. Η προσφορά θα αναφέρει τιμή που θα αφορά τη συνολική ποσότητα των 65 τόνων του ελαιολάδου και θα είναι ενιαία (μια τιμή ) για το λάδι «ως έχει», πάτο κορφή και χωρίς αυξομείωση οξύτητας, αφαίρεση Ξ.Υ.Υ. και θα αναφέρει αν συμπεριλαμβάνεται ή όχι ο ΦΠΑ 13%.
2. Η παραλαβή του λαδιού θα γίνει από τις δεξαμενές του κάθε συνεργαζόμενου Συνεταιρισμού με έξοδα και ευθύνη του αγοραστή από τον κρουνό, το αργότερο εντός δέκα ημερών από την ημερομηνία της κατακύρωσης του διαγωνισμού ,η παράδοση θα γίνει στην πλάστιγγα του συνεταιρισμού πού φορτώνει η σε πλάστιγγα της επιλογής του.
3. Η εξόφληση του συνόλου της αξίας του λαδιού θα γίνει πριν τη φόρτωση , με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του κάθε Συνεργαζόμενου Συνεταιρισμού.
4. Η τελική απόφαση και η κατακύρωση του λαδιού θα γίνει κατά την κρίση του Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Συνεταιρισμών αν κριθεί συμφέρουσα η προσφερόμενη τιμή.
5. Η συμμετοχή στη δημοπρασία προϋποθέτει την αποδοχή όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης.
6. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν δείγματα από τις δεξαμενές των συνεταιρισμών.
Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: