Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΦΑΚΟΠΗΓΑΔΙΟΥ;

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων καταγγέλλει τον πρόεδρο κ. Μηλιαράκη και την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ για την απόφασή τους, μετά από εισήγηση του προέδρου ο οποίος έχει και την πολιτική ευθύνη, να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του ολοήμερου τμήματος στο Δημοτικό Σχολείο Σφακοπηγαδίου. Χωρίς καν να έχει αλλάξει ο αριθμός των μαθητών, στη μέση της σχολικής χρονιάς, μετακινεί εκπαιδευτικό για να καλύψει ανάγκες άλλου σχολείου σαν να είναι πολυτέλεια η λειτουργία ολοήμερου τμήματος σε ένα ολιγοθέσιο ορεινό και απομακρυσμένο σχολείο.
Ανοίγει έτσι ένας κύκλος υποχρεωτικής κινητικότητας των εκπαιδευτικών, αφού οι ανάγκες καθημερινά αυξάνονται, υπάρχουν αρκετά κενά, το Υπουργείο δεν αναπληρώνει τους εκπαιδευτικούς που λείπουν με μακροχρόνιες άδειες, ούτε προβλέπει ότι υπάρχει ανάγκη κάλυψης των ολιγοήμερων αδειών.
Οι ανάγκες των μαθητών όμως δεν μπορεί να μπαίνουν στη ζυγαριά . Ούτε οι εκπαιδευτικοί είναι αναλώσιμοι.
Αντίστοιχες αποφάσεις πήρε η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ συγχωνεύοντας ολοήμερα τμήματα σε νηπιαγωγεία, επικαλούμενη τις ανάγκες, καλύπτοντας έτσι την πολιτική των μη διορισμών του Υπουργείου.
Με Υ. Α φέτος λειτούργησαν ολοήμερα τμήματα και τοποθετήθηκαν κάποιες ειδικότητες στα ολιγοθέσια σχολεία, αναγνωρίζοντας ότι στους μαθητές τους πρέπει να προσφέρεται ότι και στα πολυθέσια σχολεία.
Με τέτοιες αποφάσεις της πλειοψηφίας αποδυναμώνονται οι συνθήκες λειτουργίας των ολιγοθέσιων σχολείων οδηγώντας στη συρρίκνωση του μαθητικού δυναμικού τους, με στόχο να κλείσουν χωρίς μεγάλες αντιδράσεις. 
Ήδη έχει ανακοινωθεί η πρόθεση του Υπουργείου για εκτεταμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.
Το Δ. Σ του Συλλόγου καταγγέλλει το Υπουργείο για την πολιτική της απουσίας διορισμών και κάλυψης των κενών εκ των ενόντων, και τη συνειδητή αποδυνάμωση από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ των ολιγοθέσιων σχολείων.
Καλεί το ΠΥΣΠΕ να στελεχώσει το ολοήμερο τμήμα του Δ. ΣΧ. Σφακοπηγαδίου και το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στους απαραίτητους διορισμούς για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν.

Υ.Σ Για τους λόγους αυτούς ο Σύλλογός μας κηρύσσει 2/ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 22-1 από τις 12.00 έως τις 2.00 και από τις 2.00 έως τις 4.00 και καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης στις 1.00.
Ελπίζω οτι ο Δήμος αλλά και η αντιπολίτευση είναι ενημερωμένη για την εξέλιξη αυτή....

Δεν υπάρχουν σχόλια: