Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΜΥΘΟΙ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ.

Του Βασίλη Κασιμάτη
Πολύ ντόρος χρόνια τώρα για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας. Ακούγονται εξωφρενικά νούμερα. Εσκεμμένα τους αποδίδεται η μερίδα του λέοντος για τα δεινά μας, ενώ αυτό δεν είναι αλήθεια. Κι αυτό γίνεται από το πολιτικό «σύστημα», για να αισθανόμαστε οι ίδιοι υπεύθυνοι για το χάος, αφού όλοι έχουμε μέσα στις οικογένειες μας δημόσιους υπαλλήλους, έτσι ώστε να μην στρέφουμε τα βέλη μας στο πραγματικό πρόβλημα.
Κι όμως, η Ελλάδα έχει χαμηλότερους δείκτες δημοσίων υπαλλήλων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες!! Η αλήθεια είναι ότι αν από τους 567 χιλιάδες υπαλλήλους εξαιρέσουμε στρατό, σώματα ασφαλείας, γιατρούς και δασκάλους-καθηγητές, τότε θα δούμε ότι διοικητικοί υπάλληλοι είναι λιγότεροι από 200 χιλιάδες. Αυτό είναι το νούμερο που κραυγάζουμε να εξαφανίσουμε. Λάθος!! Είναι μικρο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι κληρικοί (παπάδες) είναι σχεδόν 10 χιλιάδες, αριθμός αισθητά μεγαλύτερος από τους 7.300 γιατρούς. Και το ερώτημα έγκειται ως προς το γιατί να αμείβονται οι κληρικοί από το δημόσιο και όχι απ’ ευθείας από την πλουσιότατη εκκλησιαστική περιουσία!!!!!
Σαφώς υπάρχουν και αργόμισθοι ή γλυψιματίες. Θέσεις από ρουσφέτια. Ναι. Αλλά δεν είναι εκεί το μεγάλο μας πρόβλημα.
Συνεπώς φίλες & φίλοι, για τη κατάντια της χώρας ΔΕΝ ευθύνεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, όπως έντεχνα σας έχουν πείσει. Ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η προδοσία που τελείται από τους πολιτικούς μέσα στο κοινοβούλιο. Μια μάτια στην τελευταία εικόνα θα σας πείσει να στρέψετε αλλού τα βέλη σας. Στο πραγματικό και υπαρκτό σας πρόβλημα.

1 σχόλιο:

Παπαδημητράκης Μενέλαος είπε...

Εεεε ναι , δεν φταιει ο αριθμος, φταιει η αποδοση τους! Οταν προσλαμβανονται και πληρωνονται για να κανουν 10 πραγματα ενω αυτοι κανουν τα 2, ξερουν να κανουν τα 5, αλλα ειχαν μορια οτι ηξεραν να κανουν τα 20, εκει ειναι το προβλημα!!!