Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, τιμάται η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, στον οποίον η ΟΑΚ έχει αφιερώσει παρεκκλήσιο (Κάθισμα) στους βράχους βορείως του Ιδρύματος.
Την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, το απόγευμα και ώρα 16.30 θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ, Προέδρου της ΟΑΚ και την επομένη Θεία Λειτουργία. 
Σε διήγηση του Αγίου Μακαρίου με ισχυρά πνευματικά μηνύματα σχετικά με την ανθρώπινη επικοινωνία και την ύπαρξη του ανθρώπου ως «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», βασίζεται το πρόγραμμα ΛΟΓΟΥ  και  ΤΕΧΝΗΣ, το οποίο αναπτύσσει από ετών η Ακαδημία σε διεθνές επίπεδο. Περισσότερα από 350 έργα καλλιτεχνών, από όλες τις ηπείρους έχουν δωριθεί ήδη και εκτίθενται στην ΟΑΚ. Είναι σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ως Ελλάδα και ως Ευρώπη να βρούμε και πάλι το αληθινό νόημα των ανθρωπίνων σχέσεων, που βασίζονται στην «πρόσωπο προς πρόσωπο» κοινωνία μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: