Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Φτάσαμε στις αρχές του 2018 και ακόμα συζητάμε για ένα ζωτικό έργο που έπρεπε να είναι ήδη σε λειτουργία για το καλό της ευρύτερης περιοχής του Πλατάνου. Καλό θα ήταν να γνωρίζει ο κόσμος της περιοχής ένα σύντομο ιστορικό για την πορεία της λιμνοδεξαμενής.
Η ιστορία του έργου:
Την περίοδο 2006-2010, επί νομαρχίας Γρηγόρη Αρχοντάκη, αντινομαρχίας του συντοπίτη μας Σπύρου Μαυροδημητράκη, δημαρχίας Κισάμου Φρόσως Σκουλάκη και αντιδημαρχίας του νυν δημάρχου μας Θοδωρή Σταθάκη με αρμοδιότητα την ύδρευση - άρδευση, ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκτέλεσης της Λιμνοδεξαμενής με τα παρακάτω βήματα
Οριοθετήθηκε ο χώρος του ταμιευτήρα βάση προμελέτης.
Προχώρησε η γεωλογική μελέτη βάση τριών γεωτρήσεων της εταιρείας Διαμαντάκη.
Πήρε έγκριση ο καταθλιπτικός αγωγός σύνδεσης ταμιευτήρα (λιμνοδεξαμενή) με τη δεξαμενή Πλατάνου.
Όσον αφορά τον ταμιευτήρα, δεν είχε άδεια του δασαρχείου λόγω των τότε εμπρησμών και βάσει νόμου το δασαρχείο πάγωσε για 10 έτη το έργο.
Με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Γεωργίου Μυλωνάκη, που είχαν αίσια κατάληξη τον Απρίλιο του 2014, υπήρξε ΚΥΑ η οποία ξεπάγωσε το έργο (άδεια δασαρχείου) και έδωσε τη δυνατότητα να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να ενταχθεί το έργο σε Ευρωπαϊκό Επενδυτικό πρόγραμμα για να χρηματοδοτηθεί και να ολοκληρωθεί.
Μετά την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής και την ανάληψη της από τον κ. Θεόδωρο Σταθάκη και τους συνεργάτες του, το έργο αυτό αντί να προχωρήσει σύμφωνα με τον υπάρχοντα τότε σχεδιασμό που είχε και ο ίδιος ο κ. Σταθάκης συμμετοχή στο ξεκίνημα (βλέπε αντιδημαρχία 2006-2010) και να προχωρήσει το έργο με ομοψυχία από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτός και οι δημοτικοί του σύμβουλοι για τους δικούς τους ακατανόητους λόγους βάλτωσαν το έργο με αποτέλεσμα να χαθούν οι προθεσμίες ένταξης.
Ανεξήγητες συμπεριφορές, ψίθυροι εκατέρωθεν, αποποίηση των ευθυνών τους και ταυτόχρονη διασπορά ψευδών ειδήσεων, με απύθμενο θράσος από όλους τους. Αυτή η εικόνα είναι ο καθρέπτης της νυν Δημοτικής μας Αρχής σε όλους τους τομείς και θέματα που καλείται να διαχειριστεί.
Μήπως τελικά η ψήφος μας πρέπει σε κάθε επίπεδο να κατευθύνεται από την λογική και τον ρεαλισμό και όχι από θράσος και λαϊκισμό;
Η ομάδα της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Υπό τον τ. Δήμαρχο Γεώργιο Μυλωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: