Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ.

Ο Νόμος για τις σακούλες
Του Βασίλη Κασιμάτη
Ότι μολύνει το καταργείς !!!
Για μια ακόμα φορά η Ε.Ε. και η κυβέρνηση απέδειξαν ότι δεν λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Θα συμφωνήσω ότι οι πλαστικές σακούλες όντως μολύνουν, καθώς διαλυόμενες καταλήγουν στη θάλασσα και μολύνουν ακόμα και τα ψάρια, αφού 1 στα 4 ψάρια ανοιχτής θαλάσσης μπορεί να περιέχει μικροπλαστικά ενώ 1 στα 2 απορρίμματα στον βυθό της θάλασσας στην Ελλάδα είναι πλαστικές σακούλες.
ΟΜΩΣ...
Αφού η πλαστική σακούλα επιβεβαιωμένα μολύνει το περιβάλλον, την καταργείτε προδότες της Ε.Ε. Με το να μας βάζετε να την πληρώνουμε, δεν μας απαλλάσσεται από το έγκλημα. Τα ίδια κάνατε και με την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Βάλετε το κόσμο να πληρώσει ένα μικρο ποσό για να νομιμοποιήσει το έγκλημα που διέπραξε και να τα αποτελέσματα. 21 νεκροί στη Μάνδρα Αττικής και μια ολάκερη χώρα γεμάτη αυθαίρετα και μπαζωμένα ρέματα. 
Επιπλέον είναι αντισυνταγματικό και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του εμπορίου να επιβάλεις σε ένα κατάστημα τι να πουλά και πόσο. Το εμπόριο διατηρεί το δικαίωμα να προσφέρει δώρα στο πελάτη του. Αναπτήρες, στύλο, στις 3 πίτσες η 1 δώρο, δωρεάν κόκα-κόλα στα Μακ-Ντόναλντς, κλπ. Είναι δικτατορία να πεις ότι τη σακούλα δεν μπορεί να την προσφέρει! Από την άλλη, είναι τραγικό να επιβάλεις το ίδιο τέλος σε πλούσιες και φτωχές χώρες. 
ΔΗΛΑΔΗ... ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ!!!
Συνεπώς, αν είχαμε σοβαρή κυβέρνηση και όχι τσαρλατάνους, θα είχαν καταργήσει τη σακούλα όπως συμβαίνει σε 36 χώρες του πολιτισμένου κόσμου. Αλλά βλέπεις η ανάγκη για να κλέβουν είναι μεγάλη. Και τα 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως που θα εισπράττει το κράτος σε ειδικούς λογαριασμούς, δηλαδή εξαφανισμένα λεφτά που τα κάνουν ότι θέλουν, είναι πολλά. 
Φίλες και φίλοι, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ. Τέλεια και παύλα.

Σαν να έχει δίκιο.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: