Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ.....

 Ενημέρωση των αθλητικών σωματείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για την νέα νομοθεσία (4479/17) περί αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και την διαδικασία χορήγησης άδειας διεξαγωγής αγώνων αθλητικών συναντήσεων πραγματοποιήθηκε χθες στη Περιφέρεια Κρήτης.
Θα γίνει και εδώ στα Χανιά ενημέρωση, πιστεύω, αν και τα πράγματα τα βλέπω πολύ θολά ειδικά για μας στο δημοτικό στάδιο Κισάμου που ανήκει στην Β1 κατηγορία (υπαίθριες εγκαταστάσεις 500-5000 θέσεων που διεξάγονται τοπικά ή ερασιτεχνικά πρωταθλήματα) και θέλει με τον νέο νόμο.....  άδεια που δίνεται μόνο με υπεύθυνη δήλωση μηχανικού ή βεβαίωση τεχνικής υπηρεσίας και υπογραφή δημάρχου*. Το ερώτημα βέβαια είναι ποιος θα αναλάβει να πάρει ένα τόσο μεγάλο ρίσκο ξέροντας τις συνθήκες στο Δημοτικό στάδιο Κισάμου. 
Δυστυχώς αυτά είναι τα λάθη μας, χρόνια τώρα, που δεν νομιμοποιούμε κάτι που είναι πνεύμονας ζωής για την πόλη και τα παιδιά μας, αλλά περιμένουμε πότε θα ρημάξει για να το φάνε για ένα κομμάτι ψωμί. Η Κίσαμος αυτήν την χρονική στιγμή δεν έχει την δυνατότητα να φτιάξει κάτι νέο, άρα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να σώσουμε την κατάσταση και να ξανασηκώσουμε το δημοτικό στάδιο στα πόδια του, που σήμερα αργοπεθαίνει.
* Φανταστείτε τον κάθε δήμαρχο να σφραγίζει τις δικές του εγκαταστάσεις μιας και δεν θα πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: