Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚ αποδείχτηκε ο απόλυτος εμπαιγμός της Κισάμου στο θέμα του ΒΟΑΚ. Η τοποθέτηση Βουλγαράκη και οι απαντήσεις Αγαπάκη αποκάλυψαν αυτό που τόσο καιρό φωνάζω δημόσια αλλά κανείς εδώ δεν ευαισθητοποιείται, ότι δηλαδή μας αγνοούν και μας αφήνουν απ’ έξω παρά την τεράστια επισκεψιμότητα της περιοχής μας την θερινή περίοδο. Το Τμήμα Χανιά – Κίσσαμος έμεινε απ’ έξω γιατί μέτρησαν κυκλοφοριακούς φόρτους τον Φεβρουάριο !!! και συνέδεσαν τις μετρήσεις με παλαιότερες που είχαν γίνει το 1998!!! Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος ΜΜΕ
 «Χειμώνα μέτρησαν το κυκλοφοριακό φόρτο και «πέταξαν» έξω το τμήμα Χανιά-Κίσαμος». Δείτε τα δημοσιεύματα και τα βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα.
Δεν έχει ανατεθεί καμία στρατηγική μελέτη γιατί αυτή σίγουρα θα επέβαλε την κατασκευή αυτοκινητόδρομου έως την Κίσαμο. Οι άλλοι προχωρούν (αν προχωρήσει τελικά κάτι με αυτή την προχειρότητα) και εμείς έτσι και αλλιώς μένουμε απ’ έξω. Προφανώς είμαστε ανύπαρκτοι.
Εγώ πάντως αν ήμουν δήμαρχος αυτό δεν θα το άφηνα να συμβεί. Και όπως η Παράκαμψη Τοπολίων, το μεγαλύτερο έργο του ΠΕΠ Κρήτης ήρθε με αγώνα και συνεργασίες στην Κίσαμο, έτσι θα ήμασταν μέσα και σε κάθε σχέδιο κατασκευής νέου ΒΟΑΚ. Αυτός θα είναι ο κύριος στόχος μου για την επόμενη δημοτική περίοδο. Τώρα, όποιος έχει θεσμικό ρόλο στην Κίσαμο, ας κάνει το καθήκον του, έστω και καθυστερημένα (αν μπορεί).
Μυλωνάκης Γεώργιος
πρώην δήμαρχος Κισάμου & επικεφαλής
της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: