Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ....ΝΕΡΑΚΙ;

Τα στοιχεία για τις βροχοπτώσεις στη Κρήτη από 1/9/2017-31/1/2018 είναι ανησυχητικά. Στις περισσότερες περιοχές είναι μειωμένες πάνω από 60%. Σε συνδυασμό με τις αυξημένες θερμοκρασίες οι επιπτώσεις στις καλλιέργειες μπορεί να είναι σοβαρές. Και αυτό γιατί επηρεάζονται οι βιοχημικές διεργασίες που ρυθμίζουν την ανάπτυξη και την παραγωγή των καλλιεργειών.
Επιπλέον, θα υπάρχει μειωμένη διαθεσιμότητα νερού στο έδαφος και οι αρδεύσεις θα πρέπει να αρχίσουν πρόωρα με αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση νερού.
Απαιτείται έγκαιρος σχεδιασμός από τους φορείς διαχείρισης, ενημέρωση των χρηστών και εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών άρδευσης για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις και ο ανταγωνισμός μεταξύ των χρηστών.
Δείτε ΕΔΩ τι είπε ο Κώστας Χαρτζουλάκης στην ΚΡΗΤΗtv

Δεν υπάρχουν σχόλια: