Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;

Tη δημιουργία ενός «χάρτη» αθλητισμού της Κρήτης που θα περιλαμβάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το πρόγραμμα των διοργανώσεων και θα δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν και να προγραμματίζουν στοχευμένες δράσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, αποτελεί κυρίαρχο στόχο της Περιφέρειας Κρήτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί που στηρίζει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. Αυτό ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην ημερίδα που οργάνωσε στο Ηράκλειο (Κλειστό Δύο Αοράκια) ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με θέμα «Κρήτη-τόπος διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών γεγονότων» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.
.... Σε ποια θέση άραγε θα είμαστε εμείς σε αυτόν τον χάρτη και πως θα φαινόμαστε σαν περιοχή δίχως ούτε μια εγκατάσταση; Αν λείψει και Α.Ο Κισάμου με τις δυο-τρεις ετήσιες εκδηλώσεις ούτε που θα μας έβαζαν.
Καιρός είναι να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας περί αθλητικών χώρων ... ειδικά αυτοί που κουμαντάρουν τις τύχες μας και να σκεφτούν οτι μπορεί να θέλουμε πολλά, και να έχουμε μείνει πίσω αλλά τουλάχιστον ας κάνουμε αυτά που πρέπει για τα παιδιά μας...παίζοντας ομαδικά.
Δεν είναι δυνατόν μια περιοχή σαν την Κίσαμο με ομάδα στην Β΄σε τάξη κατηγορία και να έχει ένα μόνο γήπεδο (το άλλο είναι χωματερή) ένα γήπεδο μπάσκετ (τα άλλα τα κάναμε πάργκιγκ), ένα κλειστό γηπεδάκι (το άλλο το κάναμε μπάζα).... 
Τελικά μήπως δεν ξέρουμε να διεκδικούμε τα απαραίτητα μηπως το πρόβλημα μας είναι εκεί; Τι θα γίνουμε δηλαδή.... και αθλητικοί πρόσφυγες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: