Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ...ΑΥΤΑ ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων απέστειλε επιστολή, με τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες στον Νομό, προς την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους και ζητά..... 
Άμεση απομάκρυνση των φωτεινών επιγραφών και όλων των σιδερένιων, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος των δρόμων ή σε κόμβους καθώς επίσης θέματα όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί, πεζοδρόμηση παραλιακών δρόμων, χώροι στάθμευσης και αντιμετώπιση κυκλοφοριακού, τουριστικές μαρίνες, αποπεράτωση &  δεντροφύτευση πεζοδρομίων, έργα αποκατάστασης σε παραλίες, απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, κατασκευή επιπλέον οδεύσεων όμβριων, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, δεντροφύτευση και καλλωπισμό, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων όπου δεν υπάρχουν, περιορισμό των εμπορευμάτων εντός των καταστημάτων, καθαρισμός κτιρίων από graffiti, μελέτες για ποδηλατοδρόμους & διαπλάτυνση πεζοδρομίων όπου κρίνεται απαραίτητο .
Επιπλέον για τις παραλίες του Ελαφονησίου & Μπάλου : καλύτερη καθαριότητα, κατασκευή επιπλέον W.C., καθιέρωση ελέγχου εισόδου και για τις δύο παραλίες, με στόχο τη διαχείριση της ροής των επισκεπτών με πλαφόν στον ημερήσιο αριθμό τους.

Αυτά άπο την Ένωση και αν την διάβαζε κανένας δίχως να ξέρει οτι προορίζεται για όλους τους δήμους του Νομού θα έλεγε οτι μας.... την λένε προσωπικά. 
Τώρα για τον Μπάλο και το Ελαφονήσι έχουν ένα δίκιο αλλά ας αποφασίσουν αυτοί ποιο θα είναι το πλαφόν ημερήσιων επισκεπτών την στιγμή που οι ίδιοι τους στέλνουν. Το πλαφόν βέβαια για τον Μπάλο υπάρχει αλλά ποιος θα το εφαρμόσει... εδώ είναι το ζητούμενο,αφού και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί αλλά και ο δήμος βολεύονται με την οικονόμα αυτή. Ποιος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: