Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΣΤΙΣ ΛΟΥΣΑΚΙΕΣ

Η μεγάλη συμμετοχή στη εσπερίδα για τους εχθρούς και ασθένειες της ελιάς (καλόκορη, ίσκα, γλοιοσπόριο) και την ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων' επιβεβαιώνει την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των αγροτών για τρέχοντα θέματα. Τα θέματα παρουσιάστηκαν με σαφήνεια από τους συναδέλφους και οι ερωτήσεις αλλά και η συζήτηση έδειξε το ενδιαφέρον των αγροτών. Τέτοιες εσπερίδες πρέπει να γίνονται αν είναι δυνατό σε όλες τις τοπικές κοινότητες και η εθελοντική συμμετοχή όλων μας είναι δεδομένη. 
Ως επιστημονικός συνεργάτης του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους από το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, που με προθυμία αποδέχτηκαν τη πρόσκλησή μου να συμμετέχουν, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη προσπάθεια που κάνουν για την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής και όχι μόνο και όλους τους συμμετέχοντες.
Χαρτζουλάκης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: