Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΟΧΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ

..ζητά ο Δήμαρχος Κισάμου κ Σταθάκης, για το νομοσχέδιο για τους Ναυαγωσώστες.
- Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η "επικινδυνότητα" κάποιων που νομοθετούν ερήμην αυτών, που τελικά χρεώνονται την ευθύνη μετά τη ψήφιση του νόμου και δη την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού. Αυτό γίνεται διαχρονικά αλλά όλο και χειροτερεύει.
 Επιπλέον, αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ποτέ οι Δήμοι δεν αντιδρούν σωστά και οργανωμένα μέσω των οργάνων τους (Δημάρχων, δημοτικών συμβουλίων,  δημοτικών υπαλλήλων), αλλά ο καθένας όπως νομίζει και τον εξυπηρετεί. Το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τους ναυαγοσώστες δεν χρειάζεται απλώς μετάθεση χρόνου, αλλά συνολική απόσυρση. Όπως τονίσαμε στον Υφυπουργό κ. Σαντορινιό κατά την συνάντηση μας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης δεν είναι δυνατόν με "πρόσχημα" ότι κάποιοι κόπτονται περισσότερο από άλλους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής να εξυπηρετούν συντεχνιακά συμφέροντα και να στέλνουν στο παρά πέντε ως υπόλογους, στη δικαιοσύνη και στην ψυχή των συγγενών, των όποιων ανθρώπων (που εύχομαι κανενός) βρεθούν στη θέση να χάσουν τη ζωή τους, τους Δημάρχους και τους δημοτικούς υπαλλήλους.
 Εάν η Κυβέρνηση θέλει οι Δήμοι να αναλάβουν την φύλαξη των θαλασσών να μας το πουν και να το αποσυνδέσουν από την ναυαγοσωστική διαδικασία. Πρέπει να απλοποιηθεί η πρόσληψη του Ναυαγοσώστη για να μπορούν οι δήμοι να προσλαμβάνουν κατ'  εξαίρεση για 4 μήνες με απλές διαδικασίες και οικονομικά θα στοιχίζει το ένα τρίτο η δαπάνη σε σχέση με την διαδικασία που ισχύει με το νέο νόμο. 
Εάν δεν υπάρχουν Ναυαγοσώστες στις 1 του Ιουνίου δεν είναι ευθύνη των δήμων και επ’ ουδενί  δεν δεχόμαστε κανενός είδους πρόστιμα και ποινική ευθύνη. 
Σταθάκης Θεόδωρος 
Δήμαρχος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: