Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΘΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Επεισοδιακό Δημοτικό συμβούλιο χθες σχετικά με το κλείσιμο της Ομογενών Αμερικής και το κόψιμο της πόλης στα δυο. Η δημοτική αρχή δεν κουβεντιάζει το θέμα.... θα κλείσει και φέτος τον δρόμο ... με κλειδοκράτορες για άλλη μια φορά τα μαγαζιά. 
Το σύστημα έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει, όπως έχει αποτύχει και κάθε τι που είναι βιαστικό και επιπόλαιο σε αυτήν την πόλη. Είμαι υπέρ του κλεισίματος και το ξέρουν όλοι, φυσικά εννοώ την Σκαλίδη που έχει παρθεί και απόφαση Δημοτικού συμβουλίου... τώρα αν ένα κομματάκι της Ομογενών κλείνει όλοι καταλαβαίνουμε γιατί ... όμως επειδή ποτέ δεν έχει κλείσει η Σκαλίδη στην ώρα της, ποτέ δεν έκλεισε με υπευθυνότητα, πάντα υπήρχε κενό κατανόησης και συνεννόησης (στην ανατολική μεριά), πάντα 5-6 μηχανάκια (οι ντιλιβεράδες πρώτοι) παραβίαζαν την απόφαση, ας εγγυηθεί πρώτα η δημοτική αρχή ότι θα κάνει πρώτη αυτά που θα αποφασίσει σωστά και στην ώρα της..και μετά βλέπουμε. Αν δεν μπορεί να το κάνει (δυστυχώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια).... κρυμμένες ταμπέλες, τηλεφωνήματα για να κλείσει, τσαμπουκαλέματα για να παραμείνει ανοικτή, δεν υπήρχε άνθρωπος να κλείνει και να ανοίγει τον δρόμο ...τότε δεν υπάρχει λόγος να εξυπηρετούνται "οι λίγοι".
Είναι καιρός να κάνετε αυτό που πρέπει και αυτό που ψηφίσατε δίχως παρερμηνείες ...αν πάλι δεν μπορείτε αφήστε τα πράγματα όπως έχουν. Περιπτώσεις όπως τις περυσινές και τις προπερυσινές δεν τιμούν την πόλη.. η μισή Σκαλίδη κλειστή άλλη ανοικτή, η μισή Σκαλίδη να θέλει ή άλλη μισή να μην θέλει, παιδιά να παίζουν και μηχανάκια να σουζάρουν... 
Και τέλος ο ΝΕΣΚ εκπροσωπεί όλους τους επιχειρηματίες και μαγαζάτορες της πόλης, αν θεωρεί οτι η απόφαση βλάπτει μεγάλη μερίδα απο αυτούς που εκπροσωπεί, τότε ας κινηθεί νομικά, όπως λέει και διατυμπανίζει. 
Η απορία μου βέβαια, χρόνια τώρα  ..τόσο δύσκολο είναι να φέρουμε ένα συγκοινωνιολόγο; Τόσο δύσκολο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: