Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ-ΓΕΛ ΚΙΣΑΜΟΥ.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κισάμου διοργάνωσε, την Τετάρτη 9 Μαΐου , στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος ΕΠΑΛ-ΓΕΛ Κισάμου εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» .
Σκοπός της δράσης ήταν Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.
Η προσέλευση των μαθητών που είχαν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία , δημιουργώντας ουρά έξω από το χώρο αιμοδοσίας , αναγκάζοντας τους εκπαιδευτικούς που συντόνιζαν τη δράση να κρατήσουν λίστα προτεραιότητας, αλλά και το προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Χανίων να ενημερώσουν ότι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν όλα τα άτομα.
Στην αιμοδοσία που συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί από τα 2 συστεγαζόμενα σχολεία καθώς και εθελοντές αιμοδότες της περιοχής της Κισάμου, συγκεντρώθηκαν 60 φιάλες αίματος ενώ πάρθηκαν και 41 δείγματα αιμοποιητικών κυττάρων από εθελοντές ,κυρίως μαθητές, δότες μυελού των οστών.
Ακολουθεί η ευχαριστήρια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Αιμοδοτών/Διδασκόντων ΕΠΑΛ Κισάμου:
«Ο Σύλλογος Αιμοδοτών/Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κισάμου : 
•ευχαριστεί θερμά όλα τα άτομα που προσήλθαν με προθυμία και ζήλο στην εθελοντική αιμοδοσία ,
•απευθύνει ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές της Κισάμου που συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία αλλά και στους μαθητές που είτε δεν πρόλαβαν είτε δεν τους επετράπη για διάφορους λόγους να δώσουν αίμα. Για όλους αυτούς τους μαθητές ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής. 
Γιατί εμείς οι «δάσκαλοι» ΠΡΕΠΕΙ να ετοιμάσουμε τους αυριανούς αλληλέγγυους πολίτες.
Γιατί ΠΑΙΔΕΙΑ δεν είναι μόνο η γνώση…
Για το Σύλλογο Αιμοδοτών/Διδασκόντων ΕΠΑΛ Κισάμου
Ο διευθυντής
Ζουριδάκης Νεκτάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: