Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΟΜΑΔΙΚΩΣ...

Ομαδικώς κλαίνε και στην Κίσαμο που θα φύγει η Ryanair απο το αεροδρόμιο Χανίων μιας και την αύξηση μας την περυσινή χρονιά και ειδικά στους πελάτες των AirBnB την αποδίδουν στην εν λόγω εταιρία. Πλάκα βέβαια έχει οτι απο την μια κλαίνε και απο την άλλη κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους που δεν θα έχουν δουλειά τα παράνομα κατά κάποιο τρόπο καταλύματα του φτιάχνονται στην Κίσαμο καθημερινά. Πάντως είναι μια ευκαιρία να δούμε αν πραγματικά έχουμε κάνει βήματα στον τουρισμό στην περιοχή μας ή ότι παρουσιάστηκε ήταν εξαιτίας της φτηνής Ryanair. Δεν χωρά αμφιβολία οτι οι υποδομές μας δεν ήταν για τόσο τουρισμό και αυτό φάνηκε με το πέρασμα τους .... Όμως μιας και ήμασταν και θα είμαστε ο αποδέκτης του 90% των τουριστών που έρχονται στον Νομό εξαιτίας του Μπάλου του Λαφονησιού και των Φαλασάρνων καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για μόνιμες και σωστές υποδομές και να μην κλαψουρίζουμε για καταστάσεις που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. 
3 δις 260 εκ Ε ήταν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στην Κρήτη το 2017.. και μάλιστα εμείς εξαιτίας των περιοχών μας, είμαστε ψηλά-ψηλά στην λίστα της είσπραξης... όχι όλοι, αλλά οι έξυπνοι.
Υ.Σ Αν παρατηρήσετε όλες οι τουριστικές διαφημίσεις απο το 2016 και μετά ή τον Μπάλο (βλέπετε παραπάνω) ή το Λαφονήσι θα έχουν σαν κεντρικό θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: