Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

"Αδιαφανείς διαδικασίες στα προγράμματα Stage" κατήγγειλε χθες ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τα γραφεία του Οργανισμού στα Χανιά.
Σχετικά με το ζήτημα ο κ. Σκουλάκης κατήγγειλε τη Κυβέρνηση για αδιαφανείς διαδικασίες, τονίζοντας πως «από το 2004 και μετά η επιλογή γίνεται χωρίς ανοιχτή προκήρυξη για τους ενδιαφερόμενους από τον τοπικό ΟΑΕΔ, χωρίς κριτήρια, χωρίς τη γνώμη των υπηρεσιών όπου θα καταρτιστούν οι άνεργοι και χωρίς διαφάνεια. Συνέπεια αυτής της διαδικασίας είναι να οδηγούνται οι νέοι άνεργοι σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία παραγόντων του κυβερνητικού κόμματος για να ζητήσουν εναγωνίως μια πολυπόθητη θέση σε αυτά. Έτσι οι άνεργοι νέοι μετατρέπονται σε όμηρους μικροπολιτικών επιδιώξεων εις βάρος της αξιοκρατίας και της ορθολογικότερης αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας που μαστίζει τη νεολαία του τόπου μας».

Δηλαδή πριν το 2004 ήταν διαφανείς οι ενέργειες για πρόσληψη στο δημόσιο, ή στους δήμους; Γιατί άλλα θυμούνται οι πολίτες !!
Τώρα ανακάλυψαν και τα πολιτικά γραφεία, τώρα έγιναν όμηροι μικροπολιτικών επιδιώξεων; Πρωτύτερα ο βουλευτής έψαχνε τους άνεργους και τους ρωτούσε αν ήθελαν δουλειά, πρωτύτερα υπήρχε αξιοκρατία και τα πολιτικά γραφεία τα είχαν για να πληρώνουν τα ...... νοίκια.
Σε γνωρίζω από την όψη του σπαθιού την τρομερή.... Ζήτω η ακομμάτιστη δημοτική αρχή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: