Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΤΟΝ "ΡΙΧΝΟΥΜΕ"* & ΤΗΝ "ΡΙΧΝΟΥΜΕ"**

  *Τον ψήφο!
** Την βουτιά!
Σήμερα ψηφίζουν οι κάτοικοι των τριών δήμων στα δημαρχεία τους τον επικεφαλής της "Ανεξάρτητης συνεργασίας" από το πρωί ως και την δύση του ηλίου. Ευκαιρία λοιπόν μετά την ψήφο σας, να ρίξετε και μια βουτιά με "περιπέτεια" στις παραλίες μας. Επειδή Φαλάσαρνα -Μπάλος-Ελαφονήσι θα είναι "πήχτρα" θα σας δώσω δυο πολύ απομονωμένες παραλίες, αλλά με την διαφορά ότι χρειάζονται σκάφος ή καλό αυτοκίνητο. Είπαμε περιπέτεια!!!
Και οι δυο βρίσκονται στον περίπλου της χερσονήσου του Ροδοπού. Αν πάτε με σκάφος από την Κίσαμο, μπορείτε να δείτε εκτός από το ωραίο τοπίο και την εκκλησία της Παναγιάς στη «Χώνη», την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, τα παλιά μεταλλεία. Αν πάτε με αυτοκίνητο από τα Ροδοπού θα συναντήσετε το μοναστήρι του Άι Γιάννη του Γκιώνα και το πολύ παλιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, που κτίστηκε τον 9ο αιώνα αλλά εγκαταλείφθηκε μετά από τις συνεχείς επιδρομές των πειρατών. Στον περίβολο της μονής, υπάρχει και ένας οχυρωματικός πύργος του 16ου αιώνα που προειδοποιούσε για την άφιξη εχθρικών, ή πειρατικών πλοίων. Μετά την περιπέτεια κάντε μια βουτιά στις παραλίες :
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ο Άγιος Παύλος είναι μια πολύ όμορφη απόμερη παραλία που βρίσκεται σε ένα γραφικό κόλπο στο ακρωτήριο Ροδωπού. Η παραλία παίρνει το όνομα της από το μικρό, πολύ παλιό Μοναστήρι του Αγίου Παύλου, γνωστό για τις τοιχογραφίες που είναι γεμάτες χαράγματα πειρατών, σφουγγαράδων και Βενετών. Η παραλία έχει βότσαλα και βαθιά δροσερά νερά, αποτελεί δε για όσους την επισκέπτονται μια περιπέτεια.
ΜΕΝΙΕΣ
Οι Μένιες βρίσκονται στην βορειοανατολική άκρη του Ακρωτηρίου του Ροδωπού, είναι μια απομονωμένη παραλία με βότσαλο και καθαρά νερά. Δεν επηρεάζεται από τους συνήθεις άνεμους της περιοχής και αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση.

Οι φώτο από το καλό σαιτ Κρητικές παραλίες !

Δεν υπάρχουν σχόλια: