Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΜΠΑΛΟΣ

Η δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου, αλλά και λόγω του ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης για τα όσα συμβαίνουν στην παρθένα (από που;) παραλία του Μπάλου, με την τοποθέτηση και εμπορική εκμετάλλευση ομπρελών και καθισμάτων, προκάλεσε την άμεση αντίδραση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής.
Με σχετικό έγγραφό της προς το αστυνομικό τμήμα Κισάμου, η Δήμαρχος Φρόσω Σκουλάκη ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας, κάτι που έγινε τη Δευτέρα το πρωί.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ από την επόμενη τουριστική σαιζόν, η περιοχή της χερσονήσου της Γραμβούσας θ’ αλλάξει όψη προς το καλύτερο.
Ήδη, η διαχείριση έχει περάσει στο Δήμο Κισάμου και έχουν κατατεθεί μελέτες για ήπιες παρεμβάσεις, προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον, αλλά και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επισκέπτες.


Σαφώς και χρειάζεται προστασία ο Μπάλος, αλλά μην τρελαθούμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι τα ομπρελοκαθίσματα; Εδώ 3000 άτομα κατουρούν σε μια πισίνα καθημερινά και το μόνο που μας πείραξε τόσα χρόνια είναι οι "ξαπλωτούρες". 
Μάλιστα όπως μας το παρουσίασαν, αν έλειπε δηλαδή, το ρεπορτάζ της Ν. Τηλεόρασης, δεν θα παίρναμε και χαμπάρι !!! Άιντε ντε!!
Φυσικά μηδέν και στην δημοτική αρχή, όχι μόνο την σημερινή, αλλά όλες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια και έμειναν απαθείς στην ιδιωτική εκμετάλλευση της πιο όμορφης περιοχής της Ελλάδος !!!
Ας ελπίσουμε ότι από του χρόνου, θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, αλλά και πάλι δύσκολο το βλέπω!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: