Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ

Το δυσκολότερο κομμάτι για να κλείσουν οι συνδυασμοί στην περιοχή μας, είναι ο δήμος Κισάμου. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες, Καστέλλι-Γραμβούσα -Πλάτανος είναι τα κλειδιά και όποιος τα έχει, είναι σίγουρα ο επόμενο δήμαρχος. Τι κι αν πάρει 70% στα  Εννιά χωριά ο Κωστής, τι κι αν πάρει 60% στην Μήθυμνα ο Γιώργος, όποιος δεν έχει πολλά "κουκιά" στον δήμο Κισάμου .. έχασε!!
Θα μου πείτε καλά για νέο μας το λες ; 
-Φυσικά και όχι, αλλά έλα σου όμως που είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι υποψήφιοι σύμβουλοι!! Και όποιος λέει ότι "έκλεισε" μάλλον τον εαυτό του κοροϊδεύει!
Και μιας και αναφέραμε για συμβούλους, τελευταία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε όμορο δήμο, όπου μια χαχαλιά σύμβουλοι, σε ένα βράδυ έκλεισαν με την δήμαρχο μας!! Ονόματα δεν λέμε αλλά είναι οι γνωστοί που χρόνια τώρα "αντιπαθούν" τον νυν! Φυσικά για να γίνει αυτό, όλο και κάποιο "χεράκι" βοηθείας μπήκε στην μέση!
Πάντως προχθές άκουσα και ένα άλλο άξιο λόγου σε καφέ των Χανίων, ένας κάργα Μητσοτακικός Κισσαμίτης ενδέχεται να δώσει χέρι βοηθείας στην κ. Σκουλάκη, μιας και αντιπαθεί πολύ τον Σαμαρικό υποψήφιο!
Αυτές οι εκλογές σίγουρα δεν θα είναι εύκολες ούτε και πολιτικά "ανόθευτες", όμως ίσως αυτή η καραμέλα της ανεξαρτητοποίησης, που κάποιοι ολημερίς αναμασούν, να τους "κάτσει στο λαιμό" και το πιστέψουν κιόλας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: