Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ

Στην Κατοχή είχαμε τους μαυραγορίτες. Στη σύγχρονη έκδοση παραπλήσιο ρόλο έχουν αναλάβει οι βενζινοκλέφτες συνεπικουρούμενοι από τη χάι τεχνολογία.
"Θα παρέµβει ο Πρωθυπουργός κύριος Γιάννης Ραγκούσης να προτείνει την παραίτηση του κυρίου Κατσαβουρδούγκα του σελέµη που µας κλέβει τη βενζίνη µε το τσιπάκι; Θα τιµωρηθεί ποτέ εδώ σ’ αυτό το µυρωµένο ακρογιάλι της Μεσογείου (πήγα να γράψω της Μεσογείων) µε παραίτηση, αποζηµίωση και συνταξάρα όχι µόνο ο συγκεκριµένος Κατσαβουρδούγκας αλλά και ο κάθε Κατσαβουρδούγκας; Όχι. Ποτέ. Γι’ αυτό επιµένω. Δεν υπάρχει προκοπή στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν αξίες. Βέβαια τώρα που το σκέφτοµαι σαν Έλλην κι εγώ που ζω στας παρυφάς της Αθήνας και σαν καλλιτέχνης που ζω στα σύννεφα, «Θα µπορούσα στα σύννεφα να ‘χα εγώ βενζινάδικο», αν και πολύ µε φοβίζει που το βενζινάδικο ριµάρει µε το «άδικο» και τον «Κατάδικο», σημειώνει στα χθεσινά ΝΕΑ, ο Σταμάτης Φασουλής. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: