Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΑΣ

Ενώ όλη η Ελλάδα έχει πέσει με τα μούτρα αν είναι σωστή ή λάθος η κουβέντα του υπουργού, για τον φράκτη, στην μικρή μας πόλη γίνεται το αδιαχώρητο.Οι φιλοξενούμενοι μας πάνε να γίνουν περισσότεροι από μας και όσο πλησιάζει το τέλος των ελιών η κατάσταση θα γίνεται ακόμη χειρότερη, μιας και εγκαταλείπουν ομαδικά τα χωριά και κατευθύνονται στην πόλη. 
Αυτό σίγουρα δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους της πόλης και σύντομα θα έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα.
Το περίεργο βέβαια στην υπόθεση είναι ότι καθημερινά παρουσιάζονται νέα καραβάνια από μετανάστες! Λέτε με το να πέσουμε στην μπαρούφα του φράκτη, να ανοίξαμε εσκεμμένα την δυτική δίοδο μας; Διόλου παράξενο μιας και τις βραδυνές ώρες πολλοί κινούνται με τα συμπράγκαλα τους προς άγνωστη κατεύθυνση, ξυπόλητοι, δίχως ρούχα, δίχως ένα μπουφάν. Αλλά ποιος θα τους ελέγξει μήπως η αστυνομία ή το λιμενικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: