Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙ

Αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους Δήμους γεννά το ζήτημα της πραγματοποίησης του φετινού "Αγροτικού Αυγούστου". Ο Δήμος Κισάμου αντέδρασε έντονα στις συζητήσεις ανάμεσα στους Δήμους Χανίων και Πλατανιά, ώστε η έκθεση, που εδώ και χρόνια γινόταν στην παλιά πόλη, να μεταφερθεί και στον Πλατανιά. Και αυτό γιατί τα τελευταία τρία χρόνια ο 'Αγροτικός Αύγουστος', ως 'Κισαμίτικος Αύγουστος', πραγματοποιούνταν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου στο Καστέλλι.
Το επιχείρημα του Δήμου Κισάμου είναι ότι, αν μπει και τρίτος Δήμος, το χρονικό διάστημα του ενός μηνός δεν αρκεί για να φιλοξενήσει μια έκθεση σε τρεις διαφορετικές περιοχές και ότι θα υποβαθμιστούν τελείως οι εκδηλώσεις, που θα θυμίζουν πλέον 'περιπλανώμενο πανηγύρι'. Από τη μεριά του πάντως ο Δήμος Πλατανιά συνεχίζει να διεκδικεί την έκθεση, υποστηρίζοντας ότι μπορούν να την αναλάβουν όσοι Δήμοι θέλουν. Για το ζήτημα αυτό θα γίνει σύσκεψη αύριο στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προκειμένου να αναζητηθεί μια λύση.
Aυτά και άλλα πολλά γράφουν τα Χανιώτικα Νέα και αναδεικνύουν την αστοχιά μας...αλλά και την νωχελικότητα μας...σε ορισμένα θέματα. Φυσικά εγώ θέλω τον Κισσαμίτικο Αύγουστο στο Καστέλλι, αλλά δεν μπορώ να απαγορεύσω να μην γίνει και στον Πλατανιά. Εδώ μάλιστα φάνηκε ποιος έχει μεγαλύτερες πλάτες αλλά και ποιον υπολογίζουν περισσότερο. Όσο καιρό είχαμε τους νομαρχιακούς συμβούλους ήταν όλα μέλι γάλα.... ναι γι' αυτούς που βρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια..... είχαμε εξ' αιτίας των πλατάρες...τώρα μείναμε με τα παρακαλετά. 
Βέβαια θα σταθώ και σ' ένα σημείο που κάποιος φίλος μου είπε..."καλά εσείς θέλετε να ξανακάνετε το παζάρι στο Καστέλλι την Μεγάλη Παρασκευή, τους Βουκολιανούς που τώρα είναι δημότες του Πλατανιά, τους σκεφτήκατε, τους ρωτήσατε; Γιατί λοιπόν να μας σκεφτούν εμάς...επειδή τους στηρίξαμε; Σαν να 'χει δίκιο .... λιγουλάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: