Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Στο γεγονός αναφέρεται, ρεπορτάζ του Αγώνας της Κρήτης την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, και έχει ως εξής:
«Στις 29.10.2013 ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Αγώνας της Κρήτης», αναφορικά με τις διαμαρτυρίες των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο εκποίησης του αεροδρομίου του Μάλεμε….
Απαντώντας στην ανωτέρω υπ’αριθ. 1321/12.11.2013 αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά, το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας απέστειλε την παρακάτω υπ’αριθ. Φ900α/4150/13678/18.12.2013 απάντηση:
«Η κυριότητα της έκτασης του αεροδρομίου του Μάλεμε ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, με αποκλειστικό δικαιούχο χρήσης της την Πολεμική Αεροπορία, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση, φύλαξη και εποπτεία του και, παράλληλα, εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων της, καταβάλλει προσπάθειες για την αξιοποίηση και την ανάδειξη της ιστορικότητάς του, όπως προκύπτει και από τη λειτουργία στατικής έκθεσης πολεμικών αεροσκαφών και αντιαεροπορικών όπλων που φιλοξενείται σε αυτό.
Το αεροδρόμιο Μάλεμε λειτουργεί από το 2010 ως Γενικής Αεροπορίας και Αεραθλητισμού και, σύμφωνα με το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του Δήμου Πλατανιά, έχει ήδη ενταχθεί στο πλαίσιο της γενικότερης υποστήριξης της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, της εξυπηρέτησης αναγκών της αεροπλοΐας (έχει εγκατασταθεί σε αυτό μία αερολέσχη, ώστε παράλληλα να αποσυμφορείται το αεροδρόμιο Σούδας) με τη διατήρηση αμφοτέρων των διαδρόμων του, σε συνδυασμό με τη δημιουργία πάρκου αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού.
Επομένως, ο αεροπορικός χαρακτήρας της έκτασης του αεροδρομίου παραμένει σήμερα ενεργός, η Πολεμική Αεροπορία διατηρεί δραστηριότητες εδάφους, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους λοιπούς Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για την επιχειρησιακή αξιοποίηση του χώρου και την κάλυψη υπηρεσιακών τους αναγκών.
Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο διαβιβάζεται αντίγραφο της Ερώτησης για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.»
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: