Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΦΗΜΕΣ

Επιτέλους, μετά από πρόβλημα υγείας και ταυτόχρονο κάψιμο και των δύο σκληρών δίσκων του υπολογιστή μου, μπορώ να γράψω !!!
Θα ξεκινήσω με μία μαντινάδα...
Ο Αετός από ψηλά την γη τηνε βιγλίζει...
κι ο καθεής με ανθρωπιά τον κόσμο ας πρεπίζει....
Και εγώ έκπληκτος, αλλά συνηθισμένος, άκουσα μια βραδινή που πήγα στο Κούνενι αυτές τις κακόβουλες φήμες (διαπληκτισμός με τον δήμαρχο Κισάμου) και πριν καλά καλά αρχίσω να συγκεντρώνω μέσω του δικτύου μου τις πληροφορίες, ήρθε το τηλεφώνημα από τον Δήμαρχο μας με την επιβεβαίωση (αφού κάποιοι παριστάμενοι σε σημείο που επώνυμα ειπώθηκαν τον είχαν ενημερώσει) και εκεί άρχισαν τα γέλια !!!!!
Το σίγουρο είναι ότι στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση δόθηκε μία πολύ μεγάλη μάχη για να επανέλθει η Κίσαμος σε δημοκρατικές διαδικασίες (είναι η πιο light έκφραση που μπορώ να χρησιμοποιήσω) και ειδικότερα η περιοχή της Δημοτικής Περιφέρειας Ιναχωρίου να απαλλαγεί από τη σπείρα που 3 1/2 χρόνια κατάφερε να τη γυρίσει σε άλλες εποχές και να προσπαθήσει να εγκαταστήσει ναζιστικούς θεσμούς και ιδέες....αλλά πού ... σε μία περιοχή που είναι αιματοβαμμένη και κατακαημένη από την γερμανική μπότα.
Αυτή η αποκαθήλωση επιτεύχθηκε και με της δικές μου προσπάθειες.
Επειδή σίγουρα είναι δυσκολοχώνευτη και πάντα προσπαθείς να χτυπήσεις αυτόν που φοβάσαι ότι μπορεί να σε ξεσκεπάσει και έχει το θάρρος της γνώμης του και την δύναμη να το κάνει, αρχίζεις τις Γκεμπελικές μεθόδους.
Αλλά έλα που ο κόσμος πια δεν είναι κορόιδο και άμεσα σε αποκαθηλώνει.
Γιατί με ένα τηλεφώνημα μαθαίνει επακριβώς εάν ήταν έτσι όλα αυτά που καυχιέσαι ότι έμαθες από αστυνομική πηγή, επιβεβαιωμένη και τσεκαρισμένη και τελικά γίνεσαι γελοίος και το μόνο που επιβεβαιώνεις είναι την ανυπαρξία σου. 
Εγώ σε όλους αυτούς πάλι τους απαντάω με μαντινάδα ....
Άντρας απου'χει στην ζωή , ήθος τιμή και ανδρεία....
είναι Αετός στον ουρανό απού πετά με αξία....
Όλοι αυτοί οι ΜπατζαΚοσκωταδοΜπαξεΚασιδιάρηδοΠασαροΚαρεοΝαούμηδες είναι απλά γρανάζια μίας μηχανής που έσπασε ο στροφαλοφόρος άξονας και πάει για ανακύκλωση.
Άτομα που ουδέποτε δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην κοινωνία και το μόνο που απολαμβάνουν είναι χλεύη και ανυποληψία.
Αγαπητέ Δήμαρχε Θοδωρή, μην ανησυχείς και μην ψάχνεις γιατί διασπείρονται τέτοιες φήμες απλά να ξέρεις ότι....
Όντε θα βγει ο Αετός ψηλά πάνω από τα νέφη.....
στα άλλα πουλιά του ουρανού τους κόβεται το κέφι.....
Και για όλους αυτούς που διασπείρουν αυτές τις γελοιότητες, αντάξιες πάντα του νοητικού τους επιπέδου, απλά τους ενημερώνω ότι η ελπίδα, η τάξη, ο σεβασμός στο φυσικό πλούτο και ειδικότερα σε αυτό που "φοβούνται" από εμένα στο Λαφονήσι, στον ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας και στο Ιναχώριο θα επανέλθει τόσο από τη Δημοτική εξουσία όσο και από την Κυβερνητική εξουσία.
Τιμή και σεβασμός στην Κίσαμο.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: