Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ...

....στο Δ. Κισάμου!
 Δεν κατέθεσε τελικά προσφορά στον επαναληπτικό διαγωνισμό για την εκτέλεση των δολωματικών ψεκασμών η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δ. Κισάμου (για τα Δ.Ε Μηθύμνης και Ινναχωρίου) και ο Α.Σ. Γραμβούσας (Δ.Ε. Κισάμου) με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ακόμα η εκτέλεση του δολωματικού ψεκασμού. Οι επιπτώσεις στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα του κυριότερου για το Δήμο μας προϊόντος, του ελαιολάδου, θα είναι σημαντικές και η οικονομική ζημιά πιθανόν ανυπολόγιστη. Για 66.000 € που πιθανόν δεν υπάρχουν και που μπορεί να μη χρειασθούν!
Σε ένα ελαιοκομικό τομέα που δοκιμάζεται, δεν χρειάζονται ‘κόκκινες γραμμές’ και … αντιπαραθέσεις μεταξύ των Δήμων ή φορέων, αλλά συνεργασία και στήριξη για άμεση επίλυση των προβλημάτων, πριν να έχουμε τις συνέπειες. Αυτό απαιτεί πραγματικό ενδιαφέρον και γνώση των προβλημάτων από όλους, ιδιαίτερα από αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης. Γιατί το κόστος το πληρώνουν οι αγρότες και η τοπική οικονομία.
Κώστας Χαρτζουλάκης



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα περί συνεργασίας αλλά μη χαιδευωμαι την ανικανότητα του Δήμου .Προχωραμε σε τεράστια οικονομική καταστροφή του τόπου ,και εμεις μας ενδιαφέρει το Sταριλικι μονο.....