Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

 
Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου, για την αύξηση των «Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού», διαμαρτυρόμαστε έντονα, για την ανεπίτρεπτη και αλόγιστη αυτή απόφαση του Δήμου μας.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την αναπροσαρμογή των τελών, με πρόφαση την αύξηση του κόστους επεξεργασίας της ΔΕΔΙΣΑ, πρόταση την οποία ως Ελάσσων Αντιπολίτευση, καταψηφίσαμε. 
Θεωρούμε, υπερβολικό το ποσοστό του 25%, καθώς η αύξηση της ΔΕΔΙΣΑ δε δικαιολογεί ούτε το μισό ποσοστό αύξησης(12%), από αυτό που πρόκειται να επιβληθεί από το Δήμο Κισάμου.
Σε μια περίοδο που οι οικογένειες αλλά και οι επιχειρήσεις του τόπου μας, παλεύουν άνισα με το φοροεισπρακτικό σύστημα του κράτους, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες.
Οφείλει να μην επιβαρύνει επιπλέον τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των πολιτών.
Οφείλει να βρει εναλλακτικές μεθόδους εσόδων.
Οφείλει να απορροφήσει μέρος των αυξήσεων, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες.
Άλλωστε, αυτό έπραξαν πολλοί Δήμοι του Νομού Χανίων.  Αρκετοί Δήμοι, απορρόφησαν εξ ολοκλήρου την αναπροσαρμογή του κόστους της ΔΕΔΙΣΑ, ενώ κάποιοι άλλοι απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος της και επέβαλαν πολύ μικρή αύξηση στους Δημότες.
Αυτό όφειλε να πράξει και ο Δήμος Κισάμου.
Όταν οι υπόλοιποι Δήμοι μπορούν, ο Δήμος Κισάμου γιατί αδυνατεί?
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κράτος και αστεία τοπική αυτοδιοίκηση ενωμένα δυνατά μας πάνε στον γκρεμό. Ιδέες και όρεξη για πολυ δουλειά χρειάζεται για να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι εσόδων. Δουλειά ;; Είπαμε να βρούμε ένα μισθό όχι να δουλέψουμε κιόλας! Μυλωνάκης Στέλιος, Άι κυρ Γιαννης.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΔΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ρητορικο το ερωτημα και που εισαι ακομα.........

Ανώνυμος είπε...

Δεν αδυνατει, μαλλον δεν θελει.

Ανώνυμος είπε...

Μα πως να μην αδυνατει αφου ζουμε στον πιο<< φτωχο >>δημο του νομου?κατα τα αλλα Νο1 προορισμο Μπαλος,Ελαφονησι,Φαλασερνα.ΚΡΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον εσείς οι ίδιοι που δημοσιεύεται συνεχώς σχόλια προσπαθήστε να γράφεται σωστά τα τοπωνύμια του τόπου ΜΑΣ! Λαφονήσι γράφεται και όχι Ελαφονήσι! Φαλάσαρνα γράφεται και όχι Φαλάσερνα! Θα γελάνε και τα μπετά! Πρώτα απ´ όλα είμαστε φτωχός τόπος σε μυαλά, όχι σε λεφτά!

Ανώνυμος είπε...

αρχηγε μου οι ταμπελες που ακομα δεν τους εχουν πεταξει ασβεστη [βλεπε νοπηγεια] γραφουν ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ, και οι χαρτες το ιδιο.

Ανώνυμος είπε...

Eσυ κολλησες στην ορθογραφια.Ο δαιμων του πληκτρολογιου το εκανε Φαλασερνα αλλα η ουσια ειναι αλλου οσο για το Λαφονησι δε βλεπω καποια διαφορα αλλωστε ολες οι πινακιδες γραφουν Ελαφονησι με την ιδια λογικη και το δημοσιευεται θελει εψιλον.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Μυλωνάκη Στέλιο μπορείτε να ασχοληθείτε εσείς και όποιος άλλος επιθυμεί ώστε να μην είναι αστεία η τοπική αυτοδιοίκηση και να σας στέλνει στον γκρεμό.... με εκτίμηση Σταθάκης Θεόδωρος Δήμαρχος Κισσάμου.

Ανώνυμος είπε...

πολη καλα τα λες δημαρχε.... σιμφονο. θα τους. περασει.......μαρια παπαδακη

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Kυρία Παπαδάκη για να μπει τέτοιο σχόλιο πρέπει να με παρετε τηλέφωνο και χωρίς απόκρυψη