Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Κάτι πρέπει να γίνει με την πλατεία Τζανακάκη... Δεν ξέρω αν ο δρόμος σας είναι από εκεί κύριοι της δημοτικής αρχής, αλλά είναι καιρός -τουριστική σεζόν, ανοίγονται 2-3 καινούργια μαγαζιά- να κάνετε κάτι και με τους μόνιμους παρκαρισμένους του ενός ευρώ. Για όσους δεν καταλαβαίνουν δεν μπορεί κανένας να παρκάρει στην μέση της πλατείας για 4-5 ώρες αδιαφορώντας μάλιστα αν μπορεί ο άλλος να περάσει να στρίψει ..να και να. Δυστυχώς τα αυτοκίνητα που δημιουργούν πρόβλημα είναι στάνταρ και καθημερινά.
Φυσικά λύση πρέπει να βρεθεί και με τα φορτηγά που και αυτοί αδιαφορούν και ως προς την ώρα αλλά και ως προς τον τρόπο που έρχονται. Πιστεύω οτι ο Εμπορικός μπορεί να δώσει μια λύση αλλά και ο δήμος να κινήσει πλέον τις διαδικασίες για δημοτική αστυνομία. Μπορεί να μην μας αρέσει αλλά αφού δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ζημιά που κάνουμε στην πόλη ας την πληρώσουμε τουλάχιστον.
Τέλος η δημοτική αρχή είναι για να δίνει λύσεις ..και το τελειώνω εδώ. 

Υ.Σ Είναι κρίμα βέβαια να παίρνουμε 8μηνίτες το καταχείμωνο και να μην τους έχουμε τώρα... ειδικά τώρα που η πόλη έχει και 2-3 τουρίστες. Δεν θέλω να γράψω περισσότερα αλλά η Κίσαμος δεν είναι μόνο Μπάλος και Ελαφονήσι.... και φυσικά αν δεν προσέξεις την πρωτεύουσα σου τι θα προσέξεις; Τα Λατζιανά και τον Αερινό; 

1 σχόλιο:

Γιαννης Κ. είπε...

Η Δημοτική αρχή είναι για να "δίνει λύσεις" ??? Όχι φίλε μου η Δημοτική αρχή είναι μόνο για να λέει ΝΑΙ ... και σε αυτόν που λέει να φύγουν τα αμάξια και σε αυτούς που έχουν τα αμάξια οτι και αυτοί έχουν δίκιο ... Η Δημοτική αρχή είναι μόνο για να συμβιβάζεται .. Αφου είναι ετσι τα πραγματα και η νοοτροπία ας μην κάνουμε τίποτα ... Όταν βρεθεί ο Δήμαρχος που δεν θα νοιαστεί για 50-60 δυσαρεστημένους δηλαδή καμπόσους χαμένους ψήφους ... ίσως πάμε λίγο παραπέρα ... Αυτό το πράγμα στο Καστελάκι μας που όλο το μικραίνουν όλοι οι Δήμαρχοι ...να θέλουν να τα έχουν καλά με όλους μόνο .. και να τρώγονται μόνο με την αντιπολίτευση ΗΜΑΡΤΟΝ ... Εγω δεν καταλαβαίνω ομως ... Όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έτσι κάνανε (να τα έχουν καλά με όλους..) και σχεδόν πάντα αυτές οι δημοτικές αρχές έχαναν μετα στις επόμενες εκλογές .. Μήπως να βρεθεί ενας να παει κοντρα με όλους να φτιάξει λίγο την πόλη χωρίς κόστος φιλιών και κουμπαριών μπας κ ξαναβγεί .. Πλέον μόνο σε χαζομάρα μου μοιάζει αυτή η χρόνια τακτική ..... Κ ο τωρινός εκεί το πάει .....