Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΡΟΚΚΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Συναυλία της Κ.Ο.Θ. στην Κρήτη
κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης επισκέπτεται την πανέμορφη Κρήτη για μία μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "στο Φως του Φεγγαριού" του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Η Κ.Ο.Θ. θα ερμηνεύσει εμβληματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, μέσα στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας Κισάμου, υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Γεώργιου Βράνου.
Το μαγευτικό μουσικό ταξίδι ξεκινά με δύο εμβληματικά έργα των κορυφαίων εκπροσώπων του μπαρόκ, του Βιβάλντι και του Μπαχ, τα οποία θα παρουσιάσει η Κ.Ο.Θ. μαζί με τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων. Ο ύμνος των αγγέλων του Βιβάλντι, το "Gloria in exelsis Deo", ανήκει στο πλέον φημισμένο χορωδιακό του έργο, το ‘Gloria σε ντο μείζονα, RV 589’, ενώ το πασίγνωστο ‘Jesus bleibt meine freude’ του Μπαχ, είναι το τελευταίο μέρος της περίφημης εκκλησιαστικής καντάτας ‘Herz und Mund und Tat und Leben, BWV 147’.
Η Εισαγωγή από την μόνη λυρική.....
.. κωμωδία που έγραψε ο Βάγκνερ, τους ‘Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης’, αποτελεί μία μικρογραφία αυτού του σπουδαίου έργου, το οποίο αναδεικνύει τον τεράστιο πλούτο της γερμανικής μουσικής παράδοσης και προπαγανδίζει ευφυώς τις απόψεις του Βάγκνερ για τη μουσική, οι οποίες είναι ενάντιες σε κάθε συντηρητική τάση που δεν της επιτρέπει να εξελιχθεί. Η συνέχεια έχει Ανδαλουσιανό χρώμα και φέρνουν το φλογερό τσιγγάνικο ταμπεραμέντο της ‘Κάρμεν’, με δύο σουίτες που εμπεριέχουν όλες τις αγαπημένες μελωδίες του αριστουργήματος του Μπιζέ. Γαλλικός ρομαντισμός και στη συνέχεια με το ‘Ρόντο καπριτσιόζο για βιολί και ορχήστρα’ του Σεν-Σανς να δοκιμάζει στο έπακρο τη βιρτουοζιτέ του σολίστα με τις υψηλές απαιτήσεις του. Μαζί του αναμετράται ο κορυφαίος της Κ.Ο.Θ. Ντέιβιντ Μπόγκοραντ.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το δημοφιλέστερο ίσως έργο της κλασικής μουσικής, την περίφημη ‘5η Συμφωνία’ του Μπετόβεν. Ο κορυφαίος συνθέτης μας χάρισε ένα ανυπέρβλητο αριστούργημα που αγγίζει τις υψηλότερες κορυφές του ανθρωπίνου πνεύματος και ταυτόχρονα βουτάει στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής, περιγράφοντας το συνεχή και δύσκολο αγώνα για τη ζωή και τη θριαμβική νίκη της ανθρώπινης ύπαρξης.
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
Ρόκκα Κισσάμου
πέρας προσέλευσης: 20:30
ώρα έναρξης 21:30
Διεύθυνση Ορχήστρας: Γεώργιος Βράνος
Βιολί: Ντέιβιντ Μπόγκοραντ
Συμμετέχει η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων σε διδασκαλία Μαρίας Παπουτσάκη
Πρόγραμμα:
Αντόνιο Βιβάλντι: ‘Gloria in exelsis Deo’, από το έργο Gloria
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ: ‘Jesus bleibt meine freude’, από την Cantata BWV 147
Ρίχαρντ Βάγκνερ: Εισαγωγή από την όπερα ‘Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης’
Ζωρζ Μπιζέ: ‘Κάρμεν’, σουίτες αρ. 1 και αρ.2
Καμίγ Σεν-Σανς: Εισαγωγή και Rondo capriccioso, για βιολί και ορχήστρα, έργο 28
Λούντβιχ φαν Μπετόβεν: Συμφωνία αρ.5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67
Συνδιοργάνωση:
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή ενότητα Χανίων
Δήμος Κισσάμου
Δήμος Πλατανιά
Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας
Χρηστικά προτεινόμενα: χαμηλό παπούτσι, μαξιλαράκι, ζακέτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: