Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

John  Pendlebury  Άγγλος αρχαιολόγος, 12 Οκτωβρίου1904-22 Μαΐου1941 ο
οποίος, λίγα χρόνια πριν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διέσχισε με τα πόδια την Κρήτη σε όλο το μήκος της ακολουθώντας διαδρομές δρόμων και μονοπατιών που θεωρούσε αρχαία.
Ο Βρετανός αρχαιολόγος σκοτώθηκε σε ενέδρα από τους Γερμανούς κατακτητές στις 22 Μαΐου 1941 (άλλοι υποστηρίζουν οτι εκτελέστηκε). Ο Pendlebury είχε διατελέσει Επιμελητής της Βρετανικής Σχολής Αθηνών στην Κνωσό τη δεκαετία του 1930, οπότε και είχε εργαστεί μαζί με τον Arthur Evans στις τελευταίες του ανασκαφές στην Κνωσό και αναστηλωτικές εργασίες στο Ανάκτορο.
Η αρχαιολογική έρευνα οδήγησε τον Pendlebury στο Λασίθι, όπου και έσκαψε τη Μινωική θέση Καρφί και το σπήλαιο Τράπεζας. Δεινός ορειβάτης και λάτρης της Κρητης, ο Pendlebury τους τελευταίους μήνες πριν το θάνατό του είχε αρχίσει να συνεργάζεται στενά με Κρητικούς για την οργάνωση της αντίστασης σε περίπτωση εισβολής των Γερμανών στην Κρήτη. 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: