Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ"

Δυστυχώς το κακό παράγινε και είναι λυπηρό κάθε 4-5 μέρες να βρίσκουμε μια νεκρή (δολοφονημένη για μένα) χελώνα στις παραλίες μας. Τώρα η άτυχη χελώνα βρέθηκε στην Παχιά Άμμο στον Τράχηλα στην γνωστή παραλία του "Πετρόπουλου".
Δεν ξέρω τι θα πουν οι αρμόδιοι αλλά μια τρίχα από παραγάδι, υπάρχει ακόμα στον λαιμό της, που της έκοψε την ζωή.
Είναι η 6 καταγεγραμμένη τους τελευταίους μήνες μόνο στην περιοχή μας, και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί ..

6 σχόλια:

Δημοτης κισσαμου. είπε...

Ομορφο θεαμα εεε!!αυτα να τα κοιτατε η επεγγελματιες ψαραδες που τα κανετε.και αυτο της θαλασας ειναι και χρειαζεται.αφηστε επιτελους το κακο σηνηθιο που κανετε τοσα χρονια. Εσεις μονοι σας βγαζεται τα ματια σας.

Ανώνυμος είπε...

Αν καταλαβαινω καλα αγαπητε Δημοτη Κισαμου οι επαγγελματιες ψαραδες πρεπει να αλλαξουν δουλεια αφου συμφωνα με αυτα που γραφεις ριχνοντας παραγαδια'' δολοφονουν'' τις χελωνες δε φτανει λοιπον που εχουν λιγοστεψει τα αλιευματα, δε φτανει η τρατα που οργωνει τον Κολπο, δε φτανουν οι φουρτουνες καλη ωρα σημερα, τωρα εχουμε και τους υπερ ευαισθητους με τις χελωνες νομιζω οτι χρειαζεται να ιεραρχησουμε τα θεματα γιατι εχουμε ξεφυγει με την ευαισθησια στο ζωικο βασιλειο χελωνες, φωκιες, δελφινια, αδεσποτα ...Ελεος! Επαγγελματιας ψαρας

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Να πω οτι ο τίτλος ήταν βαρύς αλλά άποψη μου..και φυσικά δεν βάζουμε όλους τους ψαράδες μέσα. Μάλιστα τελευταία κυκλοφορούν και μερικά βίντεο με κακοποιήσεις χελωνών πυροβολισμό φώκιας και πολλά άλλα. Δυστυχώς η αλήθεια είναι οτι μια μερίδα ψαράδων πλήττεται απο αυτά τα πλάσματα ..όμως τα περιστατικά είναι πολλά και κάτι θα πρέπει να κάνουμε. Είναι γνωστό οτι όταν πιαστεί μια χελώνα σε ένα παραγάδι οι ψαράδες να κόβουν το παράμαλλο και να την αφήνουν...έχει την ικανότητα να ζήσει λένε...εγώ πάλι δεν έχω λόγους να μην τους πιστέψω αν και τα τελευταία περιστατικά έχουν δείξει άλλα. Όσο για την ζημιά από τις τράτες αν ψάξεις σε αυτό το μπλοκ θα δεις ότι αρκετές φορές έχουμε γράψει σχόλια. Δυστυχώς όσο κι αν δεν θέλεις να πειραχτείς από ένα τέτοιο γεγονός μόνο που στην παραλία να την δεις νεκρή σε πιάνει απογοήτευση ειδικά όταν μέσα σε 40 μέρες μόνο στην Κίσαμο βρέθηκαν 6 νεκρές αιωνόβιες χελώνες. Πολλά μπορούν να διορθωθούν, ακόμα και απο μας που είμαστε απ΄έξω απο την θάλασσα και άλλα τόσα μπορούν και από εσάς....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε επαγγελματια ψαρα πρεπει ομως να προστατεψουμε τα πλασματα αυτα.εχεις δικιο με την ζημια που κανουν στα εργαλεια σας.δεν ειναι ομως και σωστο να κηνηγαμε με καραμπινες τα δελφινια της χελονες και της φωκιες.οπως λες εχουν λιγοστεψει τα αλιευματα γιαυτο και αυτα κινηγανε τα δυχτια σας.εχεις δικιο οτι σου τρονε το ψωμι σου.εχεις δικιο σαν τα ψιλα βουνα αλλα ολοι μαζι κατι πρεπει να κανουμε για να δουμε τι θα γινει.

Ανώνυμος είπε...

Εγω σαν επαγγελματιας δεν εγραψα οτι πρεπει να κυνηγαμε με καραμπινες τα δελφινια, τις χελωνες, η τις φωκιες απλα νομιζω οτι περισσευει η ευαισθησια και ισως η υποκρισια γιατι ποια η αποζημιωση οταν αυτα τα προστατευομενα πλασματα της θαλασσας καταστρεφουν τα διχτυα ευαισθησια ναι προστασια ναι αλλα και του επαγγελματια αυτο υποστηριζω.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Στην διάθεση σας το αρχείο μου με τις φωτο (πήγα σε όλες που βρέθηκαν στην Κίσαμο) ..όπως φυσικά και του Λιμενικού οι καταγραφές για τους θανάτους χελωνών τον τελευταίο χρόνο στην θάλασσα μας.....2 απο τις 6 έχουν φάει κτυπήματα (ίσως απο προπέλα)... 4 είχαν αγκίστρια, μια απο αυτές με κομμένο το λαιμό ας υποθέσουμε απο την τρίχα και μια δεν έφερε εξωτερικά σημάδια καθόλου (Νοπήγεια). Είναι άλλη μια νεκρή που δεν έχει καταγραφεί και την βρήκαν στα Φαλάσαρνα δεν υπάρχει φωτο ούτε πως πέθανε.