Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΛΥΣΑΝ ..ΕΜΕΙΣ;

Θα μου πείτε τώρα οτι εκεί δεν χώρισαν παραλία; Αλλά για όλα υπάρχει λύση...
Έπειτα από 12 περίπου χρόνια και με την καθοριστική συμβολή των Δημάρχων Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και Ανωγείων Μανώλη Καλλέργη, λύθηκε οριστικά το πρόβλημα οριοθέτησης των συνόρων μεταξύ Γωνιών και Ανωγείων.
Ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Άρης Σαλούστρος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ανωγείων Ζαχαρία Σουλτάτο, υπηρεσιακά στελέχη και κατοίκους των δυο οικισμών, περπάτησαν σε όλο το μήκος των συνόρων των δυο Δήμων και συμφώνησαν στο ποια ακριβώς είναι τα σύνορα που χωρίζουν Μαλεβίζι με Ανώγεια. Είχε προηγηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου μεταξύ των Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων, ενώ η όλη διαδικασία έγινε μέσα σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και κατανόησης των δυο πλευρών.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και ο Δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι λύθηκε οριστικά ένα θέμα που μπορεί να έδειχνε ως ήσσονος σημασίας, αλλά δημιουργούσε αρκετά και σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων των δυο οικισμών, αναφέρθηκαν στην πολύπλευρη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο Δήμων, ενώ ευχαρίστησαν όλους τους φορείς και τους κατοίκους των δυο περιοχών, που σε πνεύμα συνεννόησης και εμπιστοσύνης συνέβαλλαν στο να δοθεί η αρμόζουσα λύση στο πολύχρονο αυτό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: