Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΧΙ....

Εκτός ημερησίας συζητήθηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο Κισάμου το θέμα της μετεγκατάστασης 2000 -άλλοι λένε 5000- προσφύγων στην Κρήτη. Η απόφαση ήταν ομόφωνη, δεν θα δεχτούμε κανένα δίχως σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα παραμονής, πράγμα που βρίσκει σύμφωνους όλους τους δήμους της χώρας.
Να θυμίσω εδώ οτι η εγκατάσταση των προσφύγων δεν είναι κάτι το εύκολο και για τον λόγο αυτό οι "κουβαλητές" θέλουν όσο το δυνατόν αν τους απορροφήσουν μεγάλοι δήμοι (δεν θα φαίνονται στο πλήθος, θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες δουλειάς, τα παιδιά τους θα πάνε σε σχολεία, και φυσικά λιγότερα επεισόδια).
- Τώρα κάτι ψευτόμαγκες που κυκλοφορούν στα Χανιά και προσπαθούν να μας πείσουν οτι οι μετανάστες Σύριοι-Αφγανοί-Πακιστανοί κλπ  είναι μορφωμένοι, επιστήμονες χρήσιμοι για την κοινωνία μας και δουλευταράδες... ας τα αφήσουν αυτά γιατί είναι εκτός από ρατσιστικά και πολύ ύποπτα. Μάλιστα ο ένας που έχει κάνει και δηλώσεις στον τοπικό τύπο, ήταν από τους πρωτεργάτες των καραβανιών, πριν κάμποσα χρόνια, Νιγηριανών και άλλων μεταναστών εξ Αφρικής στην Κίσαμο, και όλοι θυμόμαστε τι περάσαμε από τους δαύτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: