Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Μήπως να δελεάσουμε τους οδηγούς, αφού δεν έχουμε και άλλο τρόπο για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους στους χώρους στάθμευσης του δήμου; Ξέρω δεν έχουμε πολλούς τρόπους αλλά μια μέρα μόνο να πάνε όλα τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια, στην κάτω πλατεία, η σε καθορισμένους χώρους (υπάρχουν άραγε;) η πόλη θα δείξει και θα είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά την πόλη ανθρώπινη. Το θέμα είναι πως και με τι θα τους δελεάσουμε;... Για ρίξτε ιδέες....
Πάντως όπως επεσήμαναν και ξένοι όταν φτάνουν στην πλατεία Τζανακάκη και δουν το διπλανό σήμα που υπάρχει στα βόρεια της, δεν καταλαβαίνουν οτι τους στέλνει στους χώρους αλλά τους λέει δεξιά και ευθεία μπορείτε να παρκάρετε. Είναι ακριβώς όπως και με το σήμα που λέει πως θα πάμε στην παραλία (beach).
Θεωρώ οτι το θέμα των ταμπελών που αυτοσχέδια φτιάχνουμε αποπροσανατολίζει τους επισκέπτες μας και τους αναγκάζει να κάνουν σβούρες μέσα στην πόλη, ώσπου να μας βαρεθούνε και να αναγκαστούν να φύγουν.
Για τα μηχανάκια δεν το κουβεντιάζω, είναι παράδοση στην πόλη μας και κρατάει χρόνια, σε αυτό βέβαια δεν φταίει ο δήμος ή η αστυνομία αλλά οι μαμάδες και οι μπαμπάδες.... και ξέρουμε τι αποτελέσματα έχουν αυτά σε 14χρονα. 
 

1 σχόλιο:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

Όντως το κυκλοφοριακό στην πόλη τις Κισάμου είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της , και για αυτό ευθυνόμαστε όλοι μας .Απο τους μόνιμους κατοίκους της και τους επισκέπτες της , όσο και τους αρμόδιους φορείς .Το θέμα όμως δεν είναι να λέμε συνέχεια ποιος ευθύνεται αλλά να καταθέτουμε προτάσεις που μπορούν να είναι υλοποιήσιμες. Αυτό προϋποθέτει την εκτενή ενημέρωση και συνεργασία όλων μας .
Θα σας παραθέσω με σειρά προτεραιότητας τις ενέργειες της πρότασής μου , που θα πρέπει να παρθούν .
α) Ευρεία συνάντηση φορέων (Δήμος , Αστυνομία , Εμπορικός Σύλλογος , Τοπικό συμβούλιο Κισάμου ) υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων ) . Θέμα της συνάντησης αυτής είναι η κατάθεση απόψεων ως προς την στάση και στάθμευση των αυτοκινήτων και η αποτύπωση τους σε φυλλάδιο (ενημερωτικό ) στα Αγγλικά και στα Ελληνικά , για διάθεσή του προς τους δημότες αλλά και στους επισκέπτες μας .
β) Ενημέρωση των πολιτών-δημοτών από τον Δήμο Κισάμου (ενημερωτική συνάντηση , Κοινωνικά δίκτυα , εφημερίδες και ραδιόφωνο .
γ) Υλοποίηση των δράσεων με την συνεργασία της αστυνομικής αρχής και των εθελοντών που θα διαθέσει η Δημοτική αρχή (υπαλλήλους από διάφορα τμήματα με την κατάλληλη ένδυση που θα υποδείξει η αστυνομική αρχή) , με την αυστηρότητα που επιβάλει ο Κ.Ο.Κ .
Ελπίζω η πρότασή μου να συμπεριληφθεί και με άλλες προτάσεις , ώστε το αποτέλεσμά τους να είναι ορατό σε όλους μας .